20 år siden prinsesse Alexia giftet seg

9. juli er det 20 år siden prinsesse Alexia giftet seg med Carlos Morales Quintana i London. Alexia er eldste datter av det avsatte greske kongeparet, Konstantin og Anne Marie. Tidligere var prinsessen og hennes ektemann ofte å se når hennes store, kongelige slekt inviterte til fest, men nå er det år siden vi har sett henne. Kanskje korrupsjonsskandalen rundt mannen hennes skremte Alexia?

Prinsesse Alexia på sin bryllupsdag 9. juli 1999.
Prinsesse Alexia på sin bryllupsdag 9. juli 1999.

Sjelden prinsesse å se

Bare så det er sagt med en gang. Carlos Morales Quintana (født 1970) er ikke dømt for korrupsjon, men i 2009 ble han etterforsket for å skulle ha bestukket makthavere for å få tillatelse for å bygge (Carlos er arkitekt) på sitt hjemsted Lanzarote. Det skjedde ikke noe mer, og Carlos ble aldri siktet, men siden har Alexia (født 1965) ligget lavt. Hun har kanskje gjort seg noen betraktninger om hva hennes nære forbindelser til de europeiske kongehusene fører til av oppmerksomhet. Eller kanskje det er så enkelt at paret med sine fire barn bor på Kanariøyene syns det blir langt å reise til det europeiske fastlandet i tid og utide.

Prinsesse Alexia og Carlos Morales på til bryllupsfest for kronprinsesse Victoria i 2010.
Prinsesse Alexia og Carlos Morales på til bryllupsfest for kronprinsesse Victoria i 2010.

Prinsesse uten land

Prinsesse Alexia ble født i 1964, året etter hennes foreldre giftet. Da var Hellas fortsatt et monarki, men i 1967 måtte kongeparet flyktet etter et mislykket motkupp fra kongens side. Og i 1974 avskaffet grekerne ved en folkeavstemning monarkiet og familien slo seg ned i London, der Alexia, og hennes fire yngre søsken, kom til å vokse opp.

Carlos Morales og prinsesse Alexia vies 9. juli 1999.

Ettersom moren Anne Marie er født dansk prinsesse og søster av dronning Margrethe og Konstantins søster er spanske dronning Sofia, har Alexia levd nær to regjerende kongehus. Så da hun giftet seg 9. juli 1999 var det tett med kongeligheter. Til og med brudens 89 år mormor, dronning Ingrid av Danmark, tok turen over for å feire sitt eldste barnebarn.

Her er det en videosnutt fra Alexias bryllup.

20 år siden prinsesse Alexia giftet seg

Prinsesse Alexia og kong Konstantin på vei inn i kirken 9. juli 1999.
Prinsesse Alexia og kong Konstantin på vei inn i kirken 9. juli 1999.

Alexia og Carlos giftet seg Londons greskortodokse katedral Santa Sophia. Bruden bar en enkel kjole, i blank, hvit silke, designet av den østerrikske designeren Inge Sprawson.

Kjolen har en bred v-hals som blir understreket av skulderputene. Den er fri for pynt som sløyfer, broderier, og kapper, men det knapper på ryggen og på de lange ermene. Et langt slep er festet til livet bak.

Alle dronning Ingrids kvinnelige etterkommere har båret det samme sløret og den samme tiaraen. De hadde opprinnelig tilhørt hennes elskede mor, kronprinsesse Margareta, som døde da Ingrid bare var 10 år gammel. I dag er dronning Anne Marie som eier tiaraen, mens sløret tilhører dronning Margrethe.

Prinsesse Alexia og Carlos på sin bryllupsdag med deres foreldre.
Prinsesse Alexia og Carlos på sin bryllupsdag med deres foreldre.

Etter noen år i Barcelona bor Alexia og Carlos i dag på Lanzarote på Kanariøyene. De har fått fire barn sammen, tre jenter og en gutt:

  • Arrietta Morales y de Grecia (2002)
  • Ana María Morales y de Grecia (2003)
  • Carlos Morales y de Grecia (2005)
  • Amelia Morales y de Grecia (2007)

Prinsesse Alexia er født 10. juli og vil dagen etter sin bryllupsdag feire at hun fyller 54 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *