Akevittkaken -Verdens beste julekake

Denne saftige kaken har i seg det meste som er godt med julen – som potet og akevitt! Mine venner kaller den bare akevittkaken.

Kake laget av poteter og mandler, dynket med akevitt og trukket med et marsipanlokk og sjokoladeglasur.
Marsipan, mandler, poteter, akevitt og sjokolade – dette er kaken som sier jul!

Hvis jul for deg inneholder godsaker som mandler, marsipan, sjokolade, akevitt og poteter – ja da har du drømmekaken her. 

Denne saftige kaken har ikke mel i seg, men poteter. En uvanlig kombinasjon, men med malte mandler får du en kake som minner om marsipan – men som ikke er det. 

Du behøver ikke å dynke kaken med akevitt, men da går du glipp av noe. Kaken dekkes av et marsipanlokk og deretter sjokoladeglasur. Av og til er for mye av det gode helt vidunderlig.

Kake laget av poteter og mandler, dynket med akevitt og trukket med et marsipanlokk og sjokoladeglasur.

Slik lager du akevittkaken

Ingredienser:
200 g poteter
250 g malte mandler 
1 ts natron
100 g smør
200 g sukker
4 eggeplommer
4 eggehviter 

Pynt:
1 dl akevitt 
Marsipan til et lokk (jeg kjøper ferdigkjevlet)
1 pl dronningsjokolade
50 g smør

Slik gjør du: 

Kok potetene. Jeg skreller dem først og skjærer dem i biter før jeg koker dem. Mal mandlene. Jeg bruker en food processor og kaster potetene opp i når mandlene er malt. 

Rør og sukker hvitt. Ha i eggeplommene en etter en. Bland inn mandler, poteter og natron. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren. 

Hell røren i en form på 24 cm i diameter og stek den ovnen på nederste rille ved 150 grader i ca 75 minutter. Avkjøl akevittkaken på rist.

Kake laget av poteter og mandler, dynket med akevitt og trukket med et marsipanlokk og sjokoladeglasur.

Når kaken er kald dynker du den med 1 dl akevitt. Bruk en spiseskje. La kaken stå litt for å trekke. Hvelv deretter over marsipanlokket. Smelt sjokoladen sammen med smør (eller noen spiseskjeer fløte) og smør over marsipanen. Pynt med det du syns er fint.

Som alltid: Sjokoladen blir matt av å stå kaldt. Om du har tenkt å fryse kaken kan det være en god idé er å vente med sjokoladeglasuren til du skal servere akevittkaken.

3 thoughts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *