Deilig, saftig og aromatisk ananaskake

Ananaskake med tropiske smaker.
Ananaskake med tropiske smaker.

Denne særdeles lekre kaken med ananasringer og cocktailbær på toppen, pynter opp et hvert kaffebord. Ananaskake er svært enkel å lage, og sammen krydder som kardemomme og vanilje, får du et deilig og saftig bakverk med en anelse av tropene.

Slik lager du ananskake:

Sett ovnen på 175 grader

Topping:

80 g lys brunt sukker
80 g mykt smør
6 ringer ananas
cocktail bær

Deig

150 g mykt smør
150 g brunt sukker
3 egg
150 g mel
1 bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker (eller frøene av en vaniljestang om du vil flotte deg)
3 ss ananas juice eller rom

Slik gjør du:

Rør sammen sukker og smør til en krem og smør det utover en kakeform på 23 cm i diameter. Tørk av seks ananasringer og legg dem i et mønster. Pynt med cocktailbær i midten av ringene og der du syns det passer.

Til deigen rører du sammen smør og sukker til en krem. Bland i eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang.

Bland mel, bakepulver og krydder og sikt det i kremen. Rør til slutt inn væsken.

Bre deigen over kaken og stek midt i ovnen på 175 grader i 35 minutter eller til kaken er gylden.

La kaken avkjøles før du tar av formen og hvelver den over på et fat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *