Bryllup i den greske kongefamilien

Mot bryllup i den greske kongefamilien. I november i fjor ble det kjent at det greske kongeparets yngste datter prinsesse Theodora hadde forlovet seg med amerikanske Matthew Kumar. Nå er om ikke datoen fastsatt, så i alle fall sted, måned og år: Paret gifter seg i slutten av mai neste år i Spetses i Hellas.

Matthew og Theodora på et bryllup i India tidligere i år.
Matthew og Theodora på et bryllup i India tidligere i år.

Spetses er en øy ikke langt fra Athen, som er særlig kjent for sitt seilermiljø og er stedet der kong Konstantin og dronning Anne Marie nå bor. Det var også i Spetses parets nest eldste sønn prins Nikolaos feiret bryllup med Tatiana i 2010. Det var bryllup verdig en kongelig prins, med en mengde kongelige gjester, samtidig som der var nokså avslappet og ingen tiaraer på andre enn bruden. Det er sannsynlig at Theodoras bryllup blir tilsvarende.

Livet i Hellas

I desember 1967 måtte Anne Marie og Konstantin flykte etter et mislykket motkupp fra kongen. Frem til 1973 var landet et militærdiktatur, men formelt et monarki, selv kongen ikke fikk sette fot i landet. I 1974 ble det holdt en folkeavstemning i Hellas og som sa nei til et fortsatt monarki. Konstantin og Anne Marie bosatte seg i London og ikke før i 2013 flyttet de tilbake etter å ha kjøpt et moderne hus i nettopp Spetses. Året etter solgte de sitt store hus i London.

Kongeparet Anne Marie og Konstantin ved åpningen av fotoutstillingen til sønnen prins Nikolaos.
Kongeparet Anne Marie og Konstantin ved åpningen av fotoutstillingen til sønnen prins Nikolaos, flankert av prinsessene Theodora og Tatiana.

Kong Konstantin ble født i 1940, og ikke enda 80 år, men er åpenbart preget av dårlig helse og sitter for det meste i rullestol. Men han er likevel aktiv og var til stede da sønnen Nikolaos i oktober åpnet sin nye fotoutstilling i Athen. Nikolaos ble født i Roma i 1969, men også han har gjort Hellas til sitt hjem.

Sjekker brudekjole?

3. oktober overvar Anne Marie, Theodora og Tatiana en moteoppvisning som ble holdt i det gamle Apollo-templet i Sounio, syv mil utenfor Athen. Moteskaperen Maria Corbett holdt et moteshow der, og det spørs vel ikke om Theodora leter etter ideer for brudekjolen sin.

Tatiana, Theodora og Anne Marie ved Maria Corbetts moteshow i Sounion.
Tatiana, Theodora og Anne Marie ved Maria Corbetts moteshow i Sounion.

Kongelige feiringer

2. juni neste år fyller kong Konstantin 80 år. Og trolig blir Theodoras bryllup lagt så tett opp til hans store dag som mulig, slik at det blir lett for gjester å være med på begge festene. Nylig feiret kongeparets andre sønn og barn nummer tre, prins Nikolaos at han fylte 50. Her er noen bilder fra den feiringen i Athen.

Tatiana og Nikolaos på hans 50-års feiring.
Tatiana og Nikolaos på hans 50-års feiring.
Theodora og Nikolaos på hans 50-års feiring.
Theodora og Nikolaos på hans 50-års feiring.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *