Dronning Elizabeths favorittkake

Dronning Elizabeths favorittkake er en sjokoladekake. Der skiller hun seg ikke fra andre. I følge hennes tidligere kokk Darren McGrady, som jobbet for henne i 15 år, foretrekker dronningen søtsaker. Men ikke hva som helst, det skal helst være «Chocolate Biscuit Cake» (sjokoladekake med kjeks. Den er kanskje mer enn dessert, for denne kaken skal ikke stekes.

Dronning Elizabeths favorittkake er en sjokoladekake.
Dronning Elizabeths favorittkake er en sjokoladekake.

McGrady røper til RecipesPlus at når dronningen reiser til Windsor slott, like utenfor London, vil en kokk reise med henne med kaken. Så kan hun nyte et stykke på turen til sitt favorittslott. Jeg får tro at kokken også skal jobbe på Windsor, og at dette ikke er den eneste oppgaven.

Men dronningen begrenser seg ikke til bare å spise favorittkaken sin når hun reiser. -Hun tar en liten skive hver dag til det til slutt bare er en bitteliten bit igjen, men vi må sende opp den også for hun vil spise hele kaken,» sa Darren McGrady .

Også dronningmoren, dronning Elizabeths mor, var glad i det søte. Du kan lese om hennes favorittkake her.

Slik lager du dronning Elizabeths favorittkake

Deig:

100 gram mørk sjokolade
100 gram granulert sukker
100 gram usaltet, mykt smør
1 egg
200 gram Marie-kjeks

Glasur og pynt

200 gram mørk sjokolade
25 gram sjokolade (til pynt)

Smør en liten kakeform på 18 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Bryt kjeksen i stykker på størrelse med mandler og sett til side. Rør smør og sukker hvitt. Smelt sjokoladen og tilsett smørblandingen under kontinuerlig omrøring. Pisk inn egget. Vend kjeksbitene inn i deigen.

Hell blandingen i kakeformen og vær nøye med at deigen setter seg godt og at det ikke er luftbobler. Sett kaken i kjøleskapet i minst tre timer.

Ta kaken ut av kjøleskapet og la den stå fremme mens du smelter 200 gram sjokolade i vannbad. Løsne kaken fra formen og snu den opp ned på en kakerist. Hell den smeltede sjokoladen over kaken og glatt til på toppen og på sidene med en kniv. La kaken hvile i romtemperatur.

Løsne kaken forsiktig med en kniv og løft den over på et kakefat. Smelt resten av sjokoladen og pynt kaken.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *