Dronning Ranias tiaraer

Selv om Rania går for å være blant verdens mest velkledde kvinner, har hun ikke vist noen stor interesse for smykker. Her er en oversikt over dronning Ranias tiaraer.

Dronning Rania med dronning Alias Cartier tiara.
Dronning Rania med dronning Alias Cartier tiara.

Dronning Alias ​​Cartier tiara

Laget av det verdensberømte juvelérfirmaet Cartier, var denne originale og svært moderne tiaraen en gave fra kong Hussein av Jordan til sin tredje kone, dronning Alia. De fikk imidlertid et kort liv sammen for Alia døde helikopterkrasj i 1977 bare 28 år gammel.

Prinsesse Haya av Jordan med sin mors tiara.
Prinsesse Haya av Jordan med sin mors tiara.

Hennes datter prinsesse Haya arvet smykket. Hun har båret det ofte, men har også lånt det ut til sin svigerinne dronning Rania, som da kong Abdullah feiret sin tiltredelse sommeren 1999. Nå har ikke Rania båret tiaraen på flere år og det kan nok forklares med at Haya giftet seg med sjeiken av Dubai og hadde sikkert bruk for tiaraen der. Men nå er de i ferd med å skilles, så kanskje vi får se dette veldig interessante smykket på nytt.

Kong Abdullah og dronning Rania under feiringen av hans tronbestigelse i 1999.
Kong Abdullah og dronning Rania under feiringen av hans tronbestigelse i 1999.

Boucheron smaragdtiara

Motivet til denne svært originale tiaraen er eføyblader. Akkurat det er ikke så uvanlig, men hele smykket er utelukkende laget av smaragder, og satt i sort gull. Det er ikke én diamant!

Tiaraen ble laget av det franske juvelérfirmaet Boucheron i 2003, basert på en tegning hentet fra Boucheron-arkivene (ca. 1890). Så vidt vites er smykke ikke solgt, men de lånte det imidlertid to ganger til dronning Rania i 2003.

Boucheron smaragdtiara.
Boucheron smaragdtiara.

Spiss diamanttiara

i 2001 hadde dronning Rania på seg denne diamanttiaraen både til det jordanske statsbesøket i Storbritannia og til et offisielt portrett. Tiaraen er sannsynligvis lånt for den er ikke sett siden.

Du finner et bilde her.

Dronning Ranias arabiske tiara

Dronning Ranias arabiske tiara.
Dronning Ranias arabiske tiara.

Denne helt spesielle tiaraen er laget av Yan Sicard for det franske firmaet FRED i 2005 etter bestilling av kong Abdullah. Sicard, som er Ranias favorittdesigner, brukte 1 300 diamanter satt i hvitt gull for å skape smykket. Tiaraen er designet rundt et arabisk kalligrafimønster som lyder: «Bare Allah er den store». Islamsk kunst har en sterk tradisjon for vakker kalligrafi, noe tiaraen er fint uttrykk for. Tiaraen ble båret dronningen under det jordanske statsbesøket i Nederland og på et offisielt portrett.

Dronning Ranias arabiske tiara.
Dronning Ranias arabiske tiara.

Boucheron armbåndstiara

Nå er ikke Rania så ofte til stede ved arrangementer som krever at bruker tiara, men i de siste årene har hun nøyd seg med en svært enkel tiara, og som egentlig er et diamantarmbånd. Det er laget av Boucheron for dronning Rania i 2010. Første gang hun bar det var da kronprinsesse Victoria giftet seg i 2010. For en stilbevisst kvinne som Rania, er dette smykket bemerkelsesverdig uunnselig og vi får håpe hun føler for litt mer storslagen hodepynt i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *