Eplekake med gitter – min favoritt

Nå er butikkene fulle av saftige og smakfulle norske epler, som passer ekstra godt i eplekaker. Min favoritt er eplekake med gitter, for her får du plass til rikelig med epler.

Eplekake med gitter er min favoritt, for her får du plass til rikelig med epler.
Eplekake med gitter er min favoritt, for her får du plass til rikelig med epler.

Jeg har bakt mange typer eplekaker, og alle er jo gode, men jeg kommer alltid tilbake til denne. Deigen kalles mørdeig, og er den samme som brukes i fyrstekake.

Vil du bake andre eplekaker kan du prøve:
Hannes amerikanske eplepai eller
Saftig, laktosefri eplekake. 

Slik lager du eplekake med gitter

300 g hvetemel
2 ts bakepulver
165 g sukker
165 g mykt smør
1 egg
2 ss fløte, melk eller vann

6 store epler
1 ss kanel
3 ss sukker

Eplekake med gitter
Denne eplekaken er vinneren på kakebordet.

Skrell eplene og skjær dem i biter. Legg dem i en bolle eller plastpose med kanel og sukker. Bland godt.

Bland mel, bakepulver og sukker. Smuldre i smøret. Skill egget. Pisk sammen eggeplomme og væske og tilsett. Kna deigen raskt sammen.

Smør bunn og kanter på en rund form (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Trykk 2/3 av deigen ned i bunnen og godt oppover kantene på formen.

Legg eplene jevnt utover i formen. Kjevle ut resten av deigen og skjær den i ca. 1 cm brede remser, som du legger i et gitter over eplene. Legg deretter en lang remse langs kanten. Pensle gitteret med eggehvite.

Stek eplekaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Skjær forsiktig rundt kanten med en kniv og ta kaken ut av formen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *