Deilig fiskesuppe med krabbekraft

Fiskesuppe med krabbekraft med både tomat og cayennepepper. Hver munnfull er en nytelige!
Fiskesuppe med krabbekraft med både tomat og cayennepepper. Hver munnfull er en nytelse!

Fiskesuppe med krabbekraft
De tok det pent, vertskapet, da jeg ba om å få med meg krabbeskallene hjem. Rause venner hadde invitert meg til et krabbemåltid, men da jeg så de praktfulle skapningene klarte jeg ikke å holde meg. Det ville være synd og skam å bare kaste haugen med skall og bein når det kunne bli slik en god kraft. Jeg er nemlig en kraftkokerske! Vertinnen var velvilligheten selv, og satte en stor bolle på et sidebord hvor vi kunne tømme det som skulle tas vare på.

Enkelt å koke krabbekraft

Kraftkoking. Noen har kanskje andre ting å gjøre en søndag morgen enn å koke kraft. Ikke jeg :-). Det ble til slutt fiskesuppe med krabbekraft.
Kraftkoking. Noen har kanskje andre ting å gjøre en søndag morgen enn å koke kraft av skalldyr. Ikke jeg :-). Det ble til slutt fiskesuppe med krabbekraft.

Å koke kraft av skalldyr og fisk er en rask og enkel affære. Først freser du skallene og bena i litt olje i en gryte, heller på kaldt vann til det dekker, koker opp og lar det hele trekke/småkoke i en halv time. Sil av. For å spare plass, kan du jo koke kraften inn noe. En slik kraft høyner smaken betraktelig når du for eksempel lager posesuppe eller frossensuppe som skal spes ut med væske, den er fin til paella, eller rett og slett når du skal lage fiskesuppe fra grunnen av.

 

Jeg laget min egen suppe av min lekre, hjemmelagede skalldyrkraft. Tomat og fisk er en super kombinasjon, og jeg syns litt cayennepepper gir smaksopplevelsen et løft.

Slik lager du fiskesuppe med krabbekraft

4 personer

½ purre i skiver
2-3 hakkede sjalottløk
2 ss olje
2 klyper cayennepepper (litt etter hvor glad du er i det sterke)
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater + en halv boks med vann
1 liter skalldyr-/krabbekraft
1 pk torskefileter, 200 g
krabbekjøtt, hvis du har
salt, pepper, sitron

Surr purre og løk i oljen i to minutter sammen med cayennepepper. Ha i tomatpuréen og la det steke i noen minutter til mens du rører. Tilsett boksen med tomater og vann og la det koke et kvarter. Tomater blir bare bedre jo lenger de koker, men pass på så det ikke koker tørt. Ha i litt mer vann hvis det skjer. Tilsett krabbekraften og la det koke opp. Skru ned varmen og legg i fiskebiter og evt. krabbekjøtt. La trekke i 10-12 minutter til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og sitron. Trenger du å drøye suppen, vil en boks mais være en god løsning.

God apetitt 🙂

Staselige krabber. Gode å spise og gode til å koke kraft på.De gikk ikke til spille men ble til "Fiskesuppe med krabbekraft".
Staselige krabber. Gode å spise og gode til å koke kraft på. De gikk ikke til spille men ble til «Fiskesuppe med krabbekraft».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *