Ekstra god og ekstra stor fyrstekake

Stor fyrstekake.
Stor fyrstekake.

Fyrstekake er manges favoritt og den hører definitivt hjemme på et kakebord. Denne kaken kan jeg skryte av at jeg får mye skryt og jeg baker mange ganger i løpet av et år.

Fyrstekake er ikke vanskelig å få til. Det eneste som du bør følge meg på er steketiden. Blir kaken stekt for lenge, blir deigen for hard.

 

Slik lager du fyrstekake:

190 g smør
175 g sukker
2 eggeplommer
1 stort egg pisket (men hold igjen litt til pensling)
4 ss væske som vann, melk eller fløte
375 g hvetemel
3 ss bakepulver

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, væsken og sikt inn hvetemelet iblandet bakepulver. Legg deigen kaldt.

Fyll til fyrstekake:

300 g malte mandler
300 g melis
2 eggehvitter
3-4 ss vann med 10 dråper med romessens
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet

Kjevle ut eller klem ut to tredjedeler av deigen i en smurt og melet form som måler 26 cm i diameter. Klem godt opp langs kanten. Resten kan du kjevle ut for å lage gitter, eller lage ruller slik jeg har gjort. Jeg må innrømme at å kjevle blir penest, men ofte er jeg lat og lager ruller. Har du nok deig igjen blir det fint å legge en remse deig rundt kanten.

Pensle overflaten med det sammenpiskede egget.

Stek fyrstekaken på nederste rille i ved 175 grader i 50-60 minutter.

Denne oppskriften er stor og jeg bruker som regel å bake den i to mindre former. http://monicasukeblogg.no/bak-to-kaker-samtidig/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *