Fyrstinne Grace’ perler

Det rare er at vi nesten ikke har sett fyrstinne Grace’ smykker siden hun døde i 1982. Først nå, under Roseballet i Monaco, fikk vi se hennes datter prinsesse Caroline med mors smykkesett. Her er historien om fyrstinne Grace’ perler.

Prinsesse Caroline og fyrst Albert ankommer årets roseball.
Prinsesse Caroline og fyrst Albert ankommer årets roseball.

Ble kjent per brev

6. mai 1955 traff de hverandre for første gang, Hollywoods største filmstjerne Grace Kelly og fyrst Rainier av Monaco. Hun var i Cannes i forbindelse med filmfestivalen og han trengte reklame for det bittelille fyrstdømme sitt. Og da et fransk magasin foreslo å lage fotoreportasje der han visste henne slottet sitt, var det ingen grunn for dem å si nei. I løpet av den dagen falt de for hverandre.

Dette var i en tid der selv det å ringe ikke var noe man gjorde i utide og i de neste månedene skrev Grace og Rainer til hverandre og ble kjent på den måten. Det kunne selvfølgelig ikke gå i lengden og like før jul 1955 dro Rainier over til USA. Det gikk som de hadde håpet. De ville bygge en fremtid sammen. Nyttårsaften 1955 fridde Rainier – og fikk ja.

Fyrst Rainier og Grace Kelly, omgitt av hennes foreldre, i det de forteller verden at de er forlovet.
Fyrst Rainier og Grace Kelly, omgitt av hennes foreldre, i det de forteller verden at de er forlovet.

For å finne en presang til sin kommende brud tok Rainer turen til det berømte juvelérfirmaet van Cleef & Arpels New York-avdeling. Man kan vel kanskje forestille seg at han fikk komme utenom åpningstidene eller kanskje ble vist inn i et chambre separée. Uansett, han ble presentert for en rekke smykker og valgte til slutt et et perle- og diamantsett til sin tilkommende.

Perle- og diamantsettet fyrst Rainier av Monaco ga Grace Kelly i forlovelsesgave januar 1956.
Perle- og diamantsettet fyrst Rainier av Monaco kjøpte i januar 1956. Det består av halskjede, armbånd, øredobber og ring.

Fyrstinne Grace’ perler

Nygifte fyrstinne Grace med sin manns bryllupsgave til henne.
Nygifte fyrstinne Grace med sin manns bryllupsgave til henne.

Smykkesettet består av et treraders perlekjede og armbånd i tillegg til øredobber og ring. Settet ble gitt til Grace på hennes bryllupsdag 19. april 1956. Smykkene er ikke veldig spesielle i sin utforming og passer derfor til mange anledninger, og fyrstinne Grace kom til å bære dem ofte så lenge hun levde.

Fyrstinne Grace døde i 1982 bare 52 år gammel og smykkene ble fyrstens eie, først Rainer og deretter Albert. Siden Rainiers død har Grace’ perler reist jorda rundt og vært med på utstillinger om den legendariske filmstjernen og fyrstinnen.

Aldri på Charlene

Utrolig nok har hennes etterfølger som Monacos fyrstinne, Charlene, aldri båret noen av Grace’ smykker. Charlene har en mengde egne utsøkte og kostbare smykker, så hun lider ingen nød, men det er rart at vi ikke ser noen kontinuasjon i så måte.

Så 37 år etter hennes død fikk perlesettet endelig smykke en kvinne. Grace’ datter, 62 år gamle datter prinsesse Caroline, overrasket og gledet sin mors mange fans ved å vise frem kjærlighetsgaven fra Rainer.

Fyrstinne Grace i 1970.
Fyrstinne Grace i 1970 med Rainiers perler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *