Nytt om den greske kongefamilien

Etter folkeavstemningen i Hellas i 1974 gikk landet fra å være monarki til å bli republikk og den greske kongefamilien måtte belage seg på et langt liv i eksil. For noen år siden fikk de vende tilbake og landets tidligere kongepar, Konstantin og Anne Marie, kjøpte seg en romslig villa i den modene kystbyen Spetses, som ligger på Polepones -halvøya.

Kong Konstantin med sine søstre Irene og Sofia, samt hustru Anne Marie bak. Sønnen Nikolaos og datter Theodora på hver side.
Den greske kongefamilien: Kong Konstantin med sine søstre Irene og Sofia, samt hustru Anne Marie bak. Sønnen Nikolaos og datter Theodora på hver side.

2. juni feiret kong Konstantin sin 79 års dag. Den tidligere olympiske mesteren i seiling er preget av dårlig helse og sitter nå for de meste i rullestol. Konstantin var kanskje ikke så vellykket som konge, men som familiemann er han høyt elsket. Hans to søstre, Irene og Sofia, kom fra Spania for å feire ham, samt to av Konstantins fem barn.

Fem barn

Konstantin og Anne Marie kan man si har to kull barn. De første tre, Alexia, Pavlos og Nikolaos, fikk de i årene 1965-1969. Men de ønsket seg en større familie og da de var vel etablert i London, kom de to yngste Theodora og Phillipos i henholdsvis 1983 og 1986. I fjor forlovet Theodora seg med den amerikanske advokaten Matthew Kumar og det er meningen at de skal gifte seg i år. Så langt er ingen dato offentliggjort, så det blir vel i så fall mot høsten. Phillipos har også en kjæreste.

Prinsesse Theodora og kong Konstantin i Hellas.
Prinsesse Theodora og kong Konstantin i Hellas.

Selv om det er over 50 år siden Anne Marie og Konstantin måtte flykte fra Hellas, og de ikke lenger tilhører en regjerende kongefamilie, er de velsette gjester blant de andre kongehusene. Da lady Gabriella Windsor giftet seg 18. mai var det tidligere greske kongeparet blant de få utenlandske, kongelige gjestene.

Neste generasjon i den kongefamilien

Også kronprinsparet, Pavlos og Marie-Chantal har fem barn. De fikk først datteren Maria-Olympia for så å få fire sønner. Maria-Olympia (22) slår seg opp som kjendis og har moteambisjoner. Nylig tok hun sin bachelor-grad i ved New York University. Hvilke fag graden består av er ikke kjent, men mor og far og to av hennes brødre møtte for å gratulere henne med bragden.

Maria-Olympia med mor og far, Pavlos og Marie-Chantal, på sin avgangsdag.
Maria-Olympia med mor og far, Pavlos og Marie-Chantal, på sin avgangsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *