Harry og Meghans liv utenfor kongehuset

Buckingham Palace har kunngjort at 31. mars 2020 blir avviklingsdatoen for Harry og Meghan, hertug og hertuginne av Sussex, som heltidsarbeidende medlemmer av kongefamilien. 1. april går altså startskuddet for Harry og Meghans liv utenfor kongehuset. Fra da av vil de, etter eget valg, ikke lenger bruke «Kongelig høyhet». Men merk at de ikke frasier seg retten, eller blir fratatt den, det kaller seg «bare» hertug og hertuginne av Sussex.

Hertugen og hertuginnen av Sussex. Fra 1. april begynner Harry og Meghans liv utenfor kongehuset, og de vil ikke lenger bruke "kongelig høyhet".
Hertugen og hertuginnen av Sussex. Fra 1. april begynner Harry og Meghans liv utenfor kongehuset, og de vil ikke lenger bruke «kongelig høyhet». Det klarer disse fine menneskene seg sikkert uten.

Ett års prøveperiode

Paret vil ikke lenger ha et kontor i Buckingham Palace, men vil fortsette å være representert i Storbritannia gjennom sin veldedige stiftelse. Hertugen av Sussex vil beholde graden major, løytnantkommandør og skvadronleder for de væpnede styrkene. De har Harry oppnådd etter egen fortjeneste, men som dronningens sønnesønn har han også noen ærestitler, som han i første omgang ikke får bruke før 1. april 2021. Hertugen av Sussex vil IKKE utføre noen offisielle oppgaver tilknyttet disse ærestitlene. Det virker som det britiske hoffet gir paret et års prøveperiode i et håp om at de kommer tilbake.

Buckingham Palace har IKKE gitt noen avklaring om HVORDAN Sussex ønsker å bli tiltalt fra 1. april 2020. Normalt kalles hertuger Storbritannia «deres nåde» (your grace). Jeg tipper at de kutter ut det

også. De har åpenbart tenkt å forbli i Canada, og etter hvert USA, og der tror jeg en slik tiltaleform blir kunstig.

Kommer tilbake til Storbritannia

Sussexene forventes å besøke Storbritannia regelmessig de neste månedene. Harry var med å starte Invictuslekene, som er en idrettskonkurranse for soldater skadet i krig. Dette går av stabelen 28. februar. Harry og Meghan vil deretter delta på Endeavour Fund-prisene 5. mars, og Harry vil være på Silverstone med racerfører Lewis Hamilton 6. mars. De vil da begge være på Mountbatten Festival of Music 7. mars, og Meghan markerer kvinnedagen 8. mars. Siste opptreden som fulltidskongelige blir sammen med Dronningen og resten av kongefamilien for Commonwealth gudstjeneste i Westminster Abbey 9. mars.

I løpet av disse dagen i begynnelsen av mars blir det også anledning for resten av familien å møte lille Archie igjen. Han har ikke vært i Storbritannia siden november.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor ble født 9. mai 2019. Her er han sammen med sine foreldre og oldeforeldre, dronning Elizabeth og prins Philip.

Harry og Meghans liv utenfor kongehuset

Det store spørsmålet er likevel hva paret skal leve av. Dronning Elizabeth har gjort det helt klart at å bruke kongelige titler i kommersiell sammenheng er ikke tillatt. Meghan og Harry har en egen instagramkonto som heter SussexRoyal og der har de 10 millioner følgere. Der jeg ligger det jo et kjempepotensiale for reklameinntekter, men de har fått beskjed at de må stryke Royal.  Det tar muligens bunnen ut av deres planer for å tjene egne penger.

Du kan lese om Harry og Meghans bryllup her.

Meghan kan ta jobb som skuespiller, og hun er jo nå adskillig mer berømt nå enn før hun giftet seg, noe som gjør at hun kan ta seg bedre betalt. Men det livet Harry er født til åpner mange dører, men det er også en del som er stengt. Hvis han ikke kan bruke sin kongelighet, hva er det han har da? De vil ikke lide noen nød, men det livet som de ønsker seg kreve velutviklede evner til å balansere. Men Meghan og Harry er unge og energiske, og de finner nok ut av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *