Honningkake – perfekt for vinteren

Honningkake er akkurat det som skal til når nettene blir lange.
Honningkake er akkurat det som skal til når nettene blir lange.

En bit honningkake, en slurk te – det smaker og det  varmer i denne kalde tiden vi nå går inn i. Honning er sunt og ikke minst er honning et godt konserveringsmiddel, så denne kaken holder seg lenge også utenfor fryseboksen.

Det er så mye som 2, 5 dl i honning i kaken, og det preger naturlivs smaken, men du vil også kjenne smak kaffe og kanel og kjenne at det hakkede mandler i også.

Jeg pyntet honningkaken med et tynt lag av melisglasur, skållede mandler og kandiserte fioler. Men et dryss med melis over gjør også nytten.

Ingrediensene til honningkake:

Det er mye godt i honningkake.
Det er mye godt i honningkake.

Bland sammen det tørre:
300 gram hvetemel
100 gram grovmalte mandler
1 ss bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts kanel

Visp sammen det våte:
200 gram sukker
2 1/2 dl honning
1 dl olje
3 eggeplommer
2 1/2 dl kaffe, ikke for sterk
3 ss appelsinjuice
3 ss whiskey (valgfritt)

3 stivpiskede eggehviter

Slik lager du honningkake:

Jeg pyntet honningkake med melisglasur, skåldede mandler og kandiserte fioler.
Jeg pyntet honningkake med melisglasur, skåldede mandler og kandiserte fioler.

Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre. Visp godt sammen det våte i en annen bolle. Hell det våte i melblandingen og rør godt. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.

Smør en springform på 24 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 1 time. Sjekk med en pinne. Kaken skal være helt gjennomstekt.

Oppskriften er fra fra «Jødisk mat på norske fat» av Liv London.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *