Kong Haralds fetter i farskapssak!

Paola og Albert for noen år tilbake. Etter krisen på 60-tallet, fant de tilbake til hverandre.
Paola og Albert for noen år tilbake. Etter krisen på 60-tallet, fant de tilbake til hverandre.

Kong Albert av Belgia (84) er blitt beordret til å avgi genprøver for å avgjøre om han er far til 50 år gamle Delphine Boël.

Saken om Alberts «kjærlighetsbarn» med baronesse Sybille de Selys Longechampe har vært kjent siden 1999. Albert har hele tiden konsekvent benektet dette, men Sibylle, og Delphine, står på sitt. Kun en gentest kan avgjøre dette en gang for alle, men kong Albert nekter. 

En kritisk tid

Albert er sønn av belgiske kong Leopold 3. og dronning Astrid. Astrid var født svensk prinsesse og søster til kronprinsesse Märtha. Albert og kong Harald er derfor fettere. Så lenge prinsesse Ingeborg levde traff søskenbarna hverandre, men etter hun døde i 1958, har ikke kontakten mellom dem vært særlig tett.

Paola og Albert som nygifte.
Paola og Albert som nygifte.

I 1959 giftet Albert seg med italienske Paola og de fikk tre barn sammen. Den eldste er den nåværende kong Philippe. Albert og Paola tenkte ikke at de selv skulle bli konge og dronning, for Albert hadde en eldre bror, Baudouin. Men broren fikk aldri barn og da han overraskende døde i 1993, ble Albert og Paola kongeparet.

I sitt lange ekteskap har ikke alt vært lite greit mellom Albert og Paola. De hadde en krise etter 10 års ekteskap og det var i den tiden Albert skal ha hatt en affære med Sibylle. Hun var da gift med Jacques Boël, som altså ble oppført som  far. Det ar ikke riktig viste det seg seg  for i 2013 ble det kjent at en DNA-test av herr Boël viste at han ikke var faren til Delphine.

Kong Albert innrømmet forhold

Kong Albert abdiserte i 2013. Nå har han og Paola mer tid sammen.
Kong Albert abdiserte i 2013. Nå har han og Paola mer tid sammen.

De første rapportene om «kjærlighetsbarnet» ble kjent i 1999 da en uautorisert biografi om dronning Paolo kom ut. Der står det at Albert hadde en elskerinne og at det ble barn av det. Hverken Delphine eller moren ble nevnt ved navn, men det tok ikke lang tid før belgisk presse fant frem til dem. Hverken Sibylle eller Delphine kommenterte saken da.

Men under juletalen nettopp i 1999 sa Albert: «Dronningen og jeg minnes lykkelige tider, men også den krisen vi som par opplevde for mer enn 30 år siden. Sammen kom vi oss gjennom disse vanskelighetene, og fant tilbake til forståelse og kjærlighet. Vi ble minnet om denne tiden for kort tid siden, men vi ønsker ikke å dvele over dette som tilhører vårt privatliv».  De fleste tolket det dithen at Albert innrømmet sitt forhold til Sybille.

Kongsdatter?

Delphine og hennes mor Sybille. Er hun en kongsdatter?
Delphine og hennes mor Sybille. Er hun en kongsdatter?

Delphine vokste opp i den tro at Jacques Boël var hennes far, noe han altså ikke viste seg å være, i alle fall ikke biologisk. Ikke før hun fylte 18 år i 1986, avslørte Sybille ovenfor henne at det var Albert som var hennes egentlige far.

Så gikk det i flere år. Men i 2013 valgte Delphine å begynne prosessen for å få etablert at hun er datter av kong Albert. Det hadde nemlig ikke vært mulig før. Som konge hadde han immunitet mot rettsforfølgelse, men da han valgte å abdisere for sin sønn sommeren 2013, ble det mulig for Delphine å gå rettens vei. Saken ble avvist og igjen i mars 2017, men Delphine er standhaftig og nå har hun fått gjennomslag for sitt krav om at kong Albert må avgi farskapstest.

Albert kan nekte å av prøver. Om det skjer, går saken videre til belgisk høyesterett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *