Kongelig bryllup i Romania

Kongelig bryllup i Romania. Nicholas og Alina Maria sa ja til hverandre i en følelsesladet seremoni 30 september 2018. Men det som kunne ha vært et storslagent kongelig bryllup, som kunne ha gitt rumenerne en flott fest, er blitt en pinlig skandale. 

Kongelig bryllup i Romania. Skal monarkiet ha en fremtid i landet må det bli gjennom dette paret.

Søndag 30. september var all oppmerksomhet i Romania rettet mot den vakre byen Sinaia der bryllupet mellom en tidligere kongelig prins og hans tilkommende.  Påfallende er det at ingen fra den rumenske kongefamilien var blant gjestene. Selv ikke hans egen mor fikk seg til å delta. Det kan de komme til å angre på.

Du kan lese mer om den kongelige skandalen her.

Første kongelige bryllup i Romania på 87 år

Nicholas er dattersønn av avdøde kong Mikail av Romania og var fra 2012 til 2015 utnevnt til prins og tronarving. Men da en kvinne stod frem og hevdet Nicholas var faren til hennes barn, fikk den gamle kongen nok og tok fra han prinsetittelen. Nicholas nekter for farskapet. Og ikke nok med det, resten av kongefamilien, inkludert hans mor Elena, slo også hånden av ham.

Det var mange som hadde møtt opp da Nicholas og Alina giftet seg i den vakre byen Sinaia.

Nicholas og hans utkårede Alina Maria Binder ankom kirken sammen. Hennes brudekjole føyer seg pent i en kongelig tradisjon med en tett utringning og lange ermer.

Nicholas og Alina giftet seg i 2017, men feiret den kirkelige seremonien i Sinaia.

Flere hundre mennesker hadde samlet seg for oppleve bryllupet med 200 gjester fra 13 land. For mange var dette et historisk øyeblikk siden dette var det første kongelige bryllupet i Romania siden 1931 da prinsesse Ileana giftet seg.

Hylningstur i vogn hører med.

Ville ikke komme

Det er kong Mikails eldste datter Margareta som i dag er overhode for den rumenske kongefamilien. Hun tok seg ikke en gang bryet med åpne invitasjonen fra nevøen Nicholas. Moren hans Elena ringte i alle fall og sa hun ikke kom. Margareta og hennes mann Radu Duda foretrakk å minnes falne rumenske soldater fra Den første verdenskrigen i Frankrike.

Du kan lese om kong Mikail her.

Og dans natten lang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *