Kongelig bryllup i Peru

Five months after their civil ceremony in London, His Royal Highness Prince Christian of Hanover and Alessandra de Osma celebrated their union today with a religious ceremony in Lima, Peru. The new Princess wore a couture creation by Jorge Vázquez with the glittering Hanover Floral Tiara.
Prins Christian of Hanover og Alessandra de Osma på vei ut av kirken i Lima, Peru.

Årets første kongelige bryllup gikk av stabelen i Perus hovedstad Lima 19. mars 2018. Det er jo et uvanlig sted for en kongelig vielse, men det har sin forklaring i at bruden, Allesandra de Osma (25), kommer derfra.

Brudgommen, prins Christian (32), derimot er tysk og stammer fra en kongeslekt med lange aner: kongehuset Hannover. I tidligere tider var de tett knyttet til den britiske kongefamilien, og  de er i familie med de fleste av Europas kongehus. Men i dag er nok familien mer beryktet, enn berømt. Familiens overhodet, Ernst August av Hannover, giftet seg i 1999 med prinsesse Caroline av Monaco. Det brakte ham i pressens søkelys og det ble etter hvert noen saftige skandaler. Paret, som har datteren Alexandra sammen, har ikke vært sett sammen på mange år, men er ikke skilt.

Kongelig bryllup i Peru

Prinsesse Alessandra av Hannover med kongefamiliens blomstertiara.
Prinsesse Alessandra av Hannover med kongefamiliens blomstertiara.

Fra sitt første ekteskap har Ernst August to sønner: Ernst August og Christian.  Ernst August giftet seg med stor pomp og prakt i fjor med russiske Ekaterina Malysheva. Det gjorde for så vidt hans yngre bror Christian også, for i november ble han og Alessandra mann og kone i London. Men det var den borgerlige delen, den religiøse seremonien ble altså holdt i Lima fredag 16. mars 2018. Den nye prinsessen bar en spesialdesignet kjole av Jorge Vázquez, mens tiaraen er et gammelt hannoveransk familieklenodium.

Her kan du lese mer om bryllupet til Alessandra og Christian.

2 thoughts

  1. Helt feil å kalle det et «kongelig» bryllupp. Det ser mest ut som en horde dekadente partyløver. Kanskje bortsett fra bruden da, som fremsto som mest kongelig.

    1. Hei Jan,
      Formelt er dette et kongelig bryllup da brudgommen kommer fra kongefamilien Hannover, så kan jo hvem som helst gjøre seg sin egen mening om gjestenes fremtoning 😉
      Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *