Krabbe-bisque

Krabbe-bisque.
Krabbe-bisque.

Dette er en lekkert, rik og kremaktig krabbe-bisque, eller, krabbesuppe, med kraft kokt på ferske krabber. 

Bisque er en kremet suppe som er lagd på en puré av sjømat, kjøtt eller grønnsaker, som for eksempel krabbe-bisque eller blomkål-bisque. Suppen blir deretter tilsatt fløte og tyknet med hvit saus. Trolig har at suppen sin opprinnelse er Biscayabukta og at navnet kommer derfra.

Nylig ble jeg invitert på krabbelag. De tok det pent, vertskapet, da jeg ba om å få med meg krabbeskallene hjem, etter en herlig krabbeaften. Rause venner hadde invitert meg til et krabbemåltid, men da jeg så de praktfulle skallene ba jeg pent om å få med meg avfallet hjem. Det ville være synd og skam å bare kaste haugen med skall og bein når det kunne bli slik en god kraft til deilig krabbe-bisque.

Dette trenger du til krabbe-bisque

3-4 krabber (Kraniet fra krabber)
1 gulrot
2 løk
2 purre
3 fedd hvitløk
3 stenger av selleri
1-2 kvist timian
1-2 stilker av persille
2-3 blader av laurbær
8-10 stk. pepperkorn
2 ss. tomatpuré
3 dl hvitvin
5 dl fiskekraft
2,5 dl fløte
1 klype cayennepepper
Salt og pepper

Slik lager du krabbe-bisque

Kraftkoking. Noen har kanskje andre ting å gjøre en søndag morgen enn å koke kraft. Ikke jeg :-). Det ble til slutt fiskesuppe med krabbekraft.
Kraftkoking. Noen har kanskje andre ting å gjøre en søndag morgen enn å koke kraft av skalldyr. Ikke jeg :-).

Oljen varmes i en stor gryte. Legg i krabbeskallene, som må knuses grundig, og stek på sterk varme i 8-10 minutter mens du vender rører godt.

Legg i  grønnsakene som er kuttet i små biter, og stek dem til de er helt myke.  Ha i tomatpuré som får steke sammen med krabbeskallene og grønnsakene i noen minutter. Hell deretter i hvitvin og fiskekraft. Bruker du buljongterninger må du passe på at saltnivået ikke blir for høyt. Legg så i krydder og pepperkorn og la de syde en liten stund. Skum av av og til.

Sil i fra og kok kraften inn til det smaker! Ha i fløten samt salt og pepper og en klype cayennepepper. Du kan også ha i litt konjakk eller pernod, det skader ikke. Før servering gir du suppen et raskt oppkok og skum den opp med stavmikser om du vil. Pynt med  blir suppen kokt og skummet om nødvendig. opp med en stavblender.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *