Smakfull krabbepai

Har du lyst til å bruke krabbene til noe mer, er denne krabbepaien et knakende godt alternativ.
Har du lyst til å bruke krabbene til noe mer, er denne krabbepaien et knakende godt alternativ.

Denne krabbepaien smaker deilig, og det er ikke så rart når det både er fløte og madeira i den (kan sløyfes). Paien er en fin måte å drøye krabbene på. Her har jeg brukt to skall med rensede krabber, som til sammen utgjør ca. 200 g krabbekjøtt.

Paien er mektig mat, med all fløten, så jeg tror nok at denne krabbepaien i alle fall rekker til seks.

Slik lager du krabbepai:

Deig til form 24 cm:
3 dl hvetemel
100 g romtemperert smør
3 ss kaldt vann

Bland mel og smør og kna det raskt til en deig. Er deigen for tørr, tilsetter du litt kaldt vann for å samle den. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt i minst to timer, eller natten over.

Nå er jo deigen blitt hard og ikke så lett å jobbe med. Ha litt mel på benken og kjevle den forsiktig, så merker du at den fort blir samarbeidsvillig. Du kan nå enten trykke ut deigen direkte i formen eller kjevle den ut til en stor leiv og ha den i formen. Klem godt opp langs sidene.

Fyll til krabbepai

2 ss hakket sjalottløk
45 g smør
200 g krabbekjøtt i biter
1/4 ts salt
En klype pepper
En klype cayennepepper
2 ss madeira eller tørr, hvit vermut

3 egg
1 1/2 dl kremfløte
1 ss tomatpuré
1/4 ts salt
En klype pepper

1/2 dl revet gulost

Slik går du frem

Fres løken i smøret i 1-2 minutter til den er mør, men ikke brun. Tilsett krabbekjøttet og rør forsiktig i 2 minutter. Dryss over salt og pepper. Tilsett vin og la det koke et øyeblikk. Ta blandingen av varmen.

Pisk sammen egg, fløte, tomatpuré, salt og pepper. Bland forsiktig inn krabbekjøttet og smak eventuelt til med mer krydder.

Hell blandingen i paibunnen, dryss osten over og stek midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter til paien har hevet seg og blitt brun.

Smakfull krabbepai
Smakfull krabbepai

Smaker godt med salat til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *