Kronprinsesse Elisabeth – første prinsesse i det militære

Kronprinsesse Elisabeth av Belgia, eller Hertuginnen av Brabant som er tronarvingens tittel i Belgia, er landets første prinsesse i det militæret. Hun var midtpunktet da kongefamilien deltok i en viktig årlig begivenhet for landets militære. Som fremtidig statsoverhode tar hun en militær utdannelse. Det skal bli spennende å se om Ingrid Alexandra velger en lignende løsning.

Kronprinsesse Elisabeth – første prinsesse i det militære.

Tronarvingen fikk følge av sine foreldre, kong Philippe og dronning Mathilde, samt sine tre yngre søsken og besteforeldrene kong Albert og dronning Paola, til seremonien som markerer starten på studieåret for Royal Military Academy, der prinsessen for tiden er rekrutt. Arrangementet fant sted i Brussel 8. oktober 2020.

Du kan se en videosnutt av seremonien her.

Kronprinsesse Elisabeth stilte i full uniform til seremonien til fotograferingen sammen med familien.  

Far og datter, konge og tronarving, kronprinsesse Elisabeth og kong Philippe.

Familieforøkelse

Tidligere i år ble fastslått ved hjelp av DNA-prøve at kong Albert, kong Philippes far, var biologisk far til Delphine Boël. I 1991 kom en lov som gjorde barnebarna til kong Albert til prinser og prinsesser, og kongelig høyhet. Det var for at prinsesse Astrids barn med erkehertug Lorentz skulle få en tittel i Belgia. Hadde man i denne loven skrevet at det var barnebarna til dronning Paola og kong Albert som hadde retten, hadde saken sett annerledes ut. Men 1. oktober ble det altså klart at Delphine nå var prinsesse av Belgia, og hennes to har samme tittel. De har dog ikke arverett til tronen siden Delphine er født utenfor ekteskap.

Du kan lese mer om Delphines kamp her.

Militæroppvisningen var det første store opptreden for hele familien siden en domstolens kjennelse. Imidlertid ble familieproblemene ikke nevnt for fokuset ble holdt på seremonien med Elisabeth og hennes medrekrutter.

Kronprinsesse Elisabeth – første prinsesse i det militære

Kong Philippe holdt tale der han roste soldatene for at de hadde kommet seg gjennom treningen. «Dere lykkes fordi dere har erfart … verdiene til skolen – en følelse av ære, selvdisiplin, engasjement, mot, respekt», sa han.

Det var et ufyselig vær da kong Philippe hedret soldatene.

Elisabeth er den første belgiske prinsessen som skal ta et år langt militært kurs. Hun begynte sin trening i september 2020. I likhet med Ingrid Alexandra, vil Elisabeth i kraft av å være monark en dag bli øverstkommanderende for de militære styrker, og da er det kjekt å kunne litt. Om Ingrid Alexandra føler det samme om tre, fire år, gjenstår å se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *