Krydret plommekake – en herlig overraskelse!

Dette var nytt og veldig godt! Krydret plommekake er nå opp på liste nå over mine favorittkaker. Med både sjokolade og ingefær i deigen, ga de syrlig og saftige plommene en fin kontrast. Dette må du prøve!

Krydret plommekake

Ingrediensene til krydret plommekake:

300 gram hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt ingefær
2 ss kakaopulver
1/4 ts salt
180 gram mykt smør
220 gram brunt sukker
3 egg
2 dl skummet kulturmelk
ca 1 kilo plummer delt, uten sten
1 ts malt kanel sammen med 2 ss sukker
Melisdryss

Krydret plommekake.

Slik gjør du:

Begynn med å dele plommene og ta ut stenene. Sett ovnen på 160 grader. Rør smør og sukker til en krem. Tilsett eggene, en etter en. Bland det tørre sammen og rør det inn i kremen vekselvis med melken.

Legg en tredjedel av deigen i kakeformen. Lekk halvparten av plommene oppå. Deretter ett nytt lag med deg og plommer og til slutt et lag med deig. Om du får delt plommene i pene halvdeler kan du lage et enkelt mønster i det øverste deiglaget ved å dytte noen plommer ned i deigen.

Stek kaken på 160 grader midt i ovnen i ca 50 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. La den avkjøles i formen.

Dryss litt melis over når kaken skal serveres (det glemte jeg 😉 ).

Krydret plommekake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *