Lady Goldenglow

Lady Goldenglow er en god, gammeldags marmorkake med appelsin- og sjokoladesmak, og ikke minst med en herlig glasur.

Lady Goldenglow, marmorkake med sjokolade og appelsinsmak. Glasur.
Lady Goldenglow, marmorkake med sjokolade og appelsinsmak

Lady Goldenglow (gyllenglød) er en kake som strekker seg flere tiår tilbake. Noen skriver 50-tallet ser jeg, men den kan være enda eldre også. Den smaker forfriskende av appelsin, og med sjokoladesmaken i tillegg, får du nærmest en perfekt kake!

Røren til Lady Goldenglow

125 g smør
2 1/2 dl sukker
3 egg
4 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
skallet av en 1/2 appelsin
1 dl melk
1/2 dl appelsinsaft
1 ss kakao

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett og ett. Tilsett appelsinskall. Sikt inn det tørre, unntatt kakaopulveret, og hell i det våte, vekselvis.

I en smurt springform på 24 cm i diameter, legger du halvparten av røren klattvis. Sikt inn kakaopulveret i den resterende røren og legg den klattvis oppå den lyse røren. Rør forsiktig rundt med en kniv. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Fyll:

100 g mykt smør
300 g melis
1 eggeplomme
2 ss appelsinsaft
revet skall fra en appelsin
1/2 plate kokesjokolade

Lady Goldenglow
Lady Goldenglow

Rør smør, melis, revet appelsinskall, saft og eggeplomme sammen. Ta av 1/3 av fyllet. I det som er igjen rører du inn den smeltede, men avkjølte sjokoladen.

Del kaken to. Smør halvparten av sjokoladeglasuren over kake og legg på lokket. Den lyse og mørke kremen kan du dekorere kaken med som du vil .

Kaken holder seg godt i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *