Saftig, laktosefri eplekake med valnøtter

Laktosefri eplekake med valnøtter er saftig og rik på smak.
Laktosefri eplekake med valnøtter er saftig og rik på smak.

Dette er en laktosefri eplekake pyntet med valnøtter. I stedet for smør er det altså olje i den. Jeg har bakt den mange ganger, og den er virkelig god. Lett å ta med seg og lett å spise.

Oppskriften har sin opprinnelse i kokeboken «Jødisk mat på norske fat» av Liv London. Kosher, som er jødiske spiseregler, tillater ikke å blande kjøtt og melk i samme måltid, derfor brukes ofte ikke-animalsk fett i maten.

Slik lager du laktosefri eplekake

Deilig og saftig eplekake uten melkeprodukter. På toppen er det lag av hakkede valnøtter.
Deilig og saftig eplekake uten melkeprodukter. På toppen er det lag av hakkede valnøtter.

2 del grovhakkede valnøtter
6 store epler
1 ss kanel
5 ss sukker

 

De tørre ingrediensene 
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker

De våte ingrediensene: 
4 egg
3/4 dl appelsjuice
2 1/2 dl olje

Sett ovnen på 180 grader. Hakk valnøttene. Skrell eplene og skjær dem i biter og bland dem sammen med kanel og sukker i en bolle eller plastpose.

Bland de tørre ingrediensene. Pisk sammen de våte ingrediensene og rør det godt inn i melblandingen.

Smør en springform på 26 cm. Jeg dekker alltid bunnen med bakepapir uansett hva jeg baker. Hell halvparten av kakerøren i formen. Ha over halvparten av eplene. Gjenta prosessen. Strø over hakkede valnøtter og klem dem litt ned i deigen.

Stek eplekaken på nederste rille i ca. 1 time og 20

minutter. Avkjøl kaken i formen.

Vil du prøve en annen eplekakeoppskrift?

Her er oppskriften på Hannes amerikanske eplekake.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *