Lavendelkake med smak av sitron

Saftig lavendelkake med smak av sitron.
Saftig lavendelkake med smak av sitron.

Denne deilige lavendelkaken med sitronsmak har jeg fått fra England. Min gode venninne Aasta har i de siste 30 årene har bodd i Hertforshire som ligger nord for London. Der er hun er hun medlem av en gågruppe og den første onsdagen en måneden er de med på å arrangere «coffee morning» på et eldresenter og da er denne lavendelkaken blant de populære. Lett å tenke seg at denne smaker ekstra godt til te.

Vil du vite mer om lavendel kan du lese her: https://snl.no/lavendel

Røre til lavendelkake:

225 gram smør
225 gram mel
225 gram farin
55 gram malte mandler
4 egg
1 toppet ts med bakepulver
2 sitroner, skallet av begge og saften av en
1 ss tørket lavendel

Sitronsirup:

Saften av en sitron og 1 toppet ss farin

Glasur:

200 gram melis
1 sitron
Tørket lavendel og/eller kandiserte fioler

Slik lager du lavendelkake:

Sett ovnen på 150 grader.  Kakeform: 23 cm i diameter

Til selve deigen blander du alle ingrediensene bortsett fra lavendel i en mikser. Lavendel rører du inn etter at deigen er ferdig blandet. Stek kaken i ca en time. Den skal være gyllen. Stikk en trepinne gjennom lavendelkaken. Fester det seg ikke noe deig på pinnen, er kaken ferdig.

Sirupen lager du ved å varme opp sitronsaften og sukkeret, men uten at det koker. Når lavendelkaken er ferdig stikker du hull i den med en pinne og heller sirupen over. La kaken bli helt kald i formen.

Til glasuren blander du sammen melisen og sitronskallet, deretter rører du inn sitronsaften. Er det ikke nok til at glasuren er slik at den kan smøres på, tilsetter du noen dråper vann.

Til slutt pynter du lavendelkaken ved å drysse  tørket lavendel over eller pynt med kandiserte fioler, hakket eller hele.

Saftig lavendelkake med mandler
Saftig lavendelkake med mandler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *