Mata Hari-fest

Mata Hari-fest. Et bord fylt av herlige retter.
Mata Hari-fest. Et bord fylt av herlige retter.

Jeg liker å holde fester med et tema og i går hadde jeg Mata Hari-fest. 15. oktober 1917 var dagen hun ble skutt, altså nøyaktig 100 år siden. Det er jo ingen grunn til feiring, men hennes liv er verd å huske syns jeg.

Mata Hari bodde i fra 1897 til 1902 på den nederlandske kolonien Java som ung offiserskone. Der lærte hun seg tradisjonell dans, noe hun senere skaffet seg en strålende karrière på. Da nederlenderne etter Den annen verdenskrig måtte forlate kolonien, hadde de fått sansen for indonesisk mat. Med seg tilbake til Nederland tok de, noe de kaller rijsttafel. Det er en mengde småretter, kalde og varme, som settes på bordet slik at gjestene kan plukke det de liker.

Mat for Mata Hari

Som temamat tenkte at rijsttafel måtte jo være perfekt, i alle fall noe som lignet så jeg ba gjestene mine ta med seg en rett hver. Da ble det i alle fall rijsttafel i form om ikke akkurat i innhold. Resultatet ble et et utrolig artig bord med mye forskjellig godt. Selv hadde jeg laget krabbepai og indiske poteter som du finner oppskriften her på bloggen, i tillegg til tabuleh og aniskringler.

Indisk potetrett du lager på en, to, tre! 

Smakfull krabbepai

Bordets gleder!

Til min Mata Hari-fest ba jeg gjestene ta med seg en rett hver. Dermed så ble et et utrolig artig bord med mye forskjellig godt.
Til min Mata Hari-fest ba jeg gjestene ta med seg en rett hver. Dermed så ble et et utrolig artig bord med mye forskjellig godt.

Hannes eplepai
Hannes eplepai
Tallerken med indonesiske kjøttboller, indiske poteter, tabuleh og syltet løk.
Tallerken med indonesiske kjøttboller, indiske poteter, tabuleh og syltet løk.

 

 

 

 

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *