Ny skandale i det spanske kongehuset

Juan Carlos og Corinna være svært nære venner i flere år. Men da det ble kjent at de hadde vært på ferie alene sammen ble det slutt.
Juan Carlos og Corinna være svært nære venner i flere år. Men da det ble kjent at de hadde vært på ferie alene sammen ble det slutt.

Ny skandale i det spanske kongehuset. Kong Juan Carlos (80) har nok en gang landet midt i en skandale.  Denne gangen etter at et lydopptak med eksplosivt innhold er kommet frem.

Prinsesse Corinna zu Sayn-Wittgenstein (52) hevder av den abdiserte kongen skjulte penger ved å kjøpe eiendom i en annens navn. Hun forteller at han, i forbindelse med en utenlandsk avtale, mottok penger som han skulle bruke for å skille seg fra sin kone dronning Sofia, for å gifte seg med henne. Corinna hevder også at den 80 år gamle kongen kjøpe eiendom i Marokko i hennes navn og at han skjuler deler av sin formue i Sveits. Disse beskyldningen er så alvorlige at det er kommet krav fra enkelte politikere om at han må etterforskes.

Ferien som felte ham

Prinsesse Cristina og Inaki har med underslag av offentlige midler brakt skam over kongefamilien
Prinsesse Cristina og Inaki har med underslag av offentlige midler brakt skam over kongefamilien
Juan Carlos har i de siste fem årene vært preget av dårlig helse, som også var en grunn for at han abdiserte.
Juan Carlos har i de siste fem årene vært preget av dårlig helse, som også var en grunn for at han abdiserte.

Juan Carlos abdiserte i 2014 etter flere skandaler, blant annet en som involverte den 27 år yngre Corinna.  Det var midt under finanskrisen og kongen hadde uttalt at han ikke fikk sove om natten når han tenkte på hvor tungt hans landsmenn hadde det. Men så drar han på elefantjakt til Botswana med sin elskerinne! Turen hadde nok forblitt en hemmelighet hadde ikke kongen falt og brukket hoften mens han var der. Da kom luksusturen for dagen. Spanjolene var rasende, og Juan Carlos har aldri innhentet sitt en gang så gode renommé etter dette. Etter abdikasjonen skal ikke Juan Carlos og Corinna ha truffet hverandre.

Monarkiets rykte ble ytterligere skadet da hans yngste datter Cristina ble anklaget i en korrupsjonssak rettet mot mannen hennes (og som medførte en dom på nesten seks år for mannen).

Felipe og Letiza må styrke kongefamiliens rykte.
Felipe og Letiza må styrke kongefamiliens rykte.

Noen ny skandale i det spanske kongehuset er det siste kongefamilien trenger. Og selv om den spanske kongen Felipe og hans dronning Letizia holder en armlengdes avstand til resten av familien, er det en fare for at de blir skitnet til. Ingen beskylder kongeparet for å ha gjort noe upassende, men det har vært mye de siste årene som har stilt kongefamilien, og monarkiet,  i et dårlig lys.

Ny skandale i det spanske kongehuset

Juan Carlos og Corinna hilser hverandre under offentlig tilstelning. Det var mens Juan Carlos enda satt på tronen.
Juan Carlos og Corinna hilser hverandre under offentlig tilstelning. Det var mens Juan Carlos enda satt på tronen.

Denne siste skandalen dukket opp etter at lydopptaket av Sayn-Wittgensteins ble publisert på to spanske nettsider, og nyhetsbyrået AFP rapporterte om den tyskfødte prinsessen påstander om at Juan Carlos ulovlige pengeplasseringer.

Nå må det innvendes at det ikke endelig er verifisert at det er Corinna som snakker, selv om akkurat det ikke ser ut til å bli betvilt av spansk presse. Samtalen er for det meste på spansk med enkelte innslag av engelsk. Ana Romero, som skriver om kongelig og har møtt Corinna flere ganger, forteller at Corinna ikke snakker så godt spansk som kvinnen som snakkerpå båndet. -Men hun kan jo selvsagt lese, legger hun til.

Skjulte motiv

Juan Carlos og Sofia på 80-tallet. Muligens har deres ekteskap ikke vært så lykkelig, men som kongepar har de vært en stor .
Juan Carlos og Sofia på 80-tallet. Muligens har deres ekteskap ikke vært så lykkelig, men som kongepar har de vært en stor suksess.

Mannen som står bak opptakene er den nå pensjonerte politiministeren Jose Manuel Villarejo. Han er selv mistenkt for korrupsjon og kan ha som motiv å flytte oppmerksomheten bort fra seg selv. Politimesteren jobbet nemlig tidligere med sensitive opplysninger om Spanias ledende menn og kvinner, og det er i den forbindelse han trolig gjorde opptakene med Corinna. Noen tror at denne lekkasjen er et varsel om at større ting kan bli avslørt om han ikke får være i fred for etterforskning.

Uansett, det spanske monarkiet er i en utsatt posisjon og denne saken som involverer Juan Carlos gjør det ikke bedre.

2 thoughts

 1. Info om denne tyske «prinsessen» født Larsen.

  Corinna zu Sayn-Wittgenstein (born January 28, 1965, Frankfurt, Germany) is a German philanthropist.

  Contents
  1 Early life
  2 Philanthropy
  3 Personal life
  4 References

  Corinna zu Sayn-Wittgenstein was born on January 28, 1964, Frankfurt, Germany. She is the daughter of Finn Bönning Larsen and Ingrid Sauer; she was born a Danish national.

  She serves as the Director of Appolonia Associates.
  In the summer of 2013, Albert II, Prince of Monaco designated Sayn-Wittgenstein as a representative to attract business and conduct external relations for Monaco.

  In 1989, she married Philip Adkins, an English businessman. In 1992, they had a daughter. They were divorced three years later, in 1995. In 2000, she married Prince Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, second son of Alexander, Prince zu Sayn-Wittgenstein-Sayn.
  In 2000 she and her husband had a son. They were divorced in 2005, but she retained the use of her married name.
  She is a friend of King Juan Carlos I of Spain.
  In 2012 she accompanied him on an elephant-hunting safari to Botswana.
  She resides in Monaco.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *