Pære- og safrankake

En saftig og lekker pære- og safrankake. Den er drøy, og blir en utmerket dessert med kaffe eller dessertvin.

Pære- og safrankake

Ingredienser til pære- og safrankake

5 store pærer skrellet og skåret i båter
150 g smør
1/2 dl hakkede hasselnøtter eller mandler
2 egg
2 dl sukker
1/2 g safran
1 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og la det avkjøles. Smør en form som er ca 25 cm i diameter. Strø de hakkede nøttene over.

Skrell og del pærene i båter. Ta ut kjernehuset. Visp egg og sukker luftig. Knus safranen i litt sukker og bland det i eggedosisen. Bland hvetemel og bakepulver og det i deigen vekselvis med det smeltede smøret og melken. Legg båter fra to av pærene i bunnen av formen. Hell deigen over og legg de andre pærebåtene i et pent mønster oppå.

Stek kaken i nedre del av ovnen i ca 45 minutter eller til den har stivnet hel og kantene løsner. Stikk en trepinne gjennom og sjekk at ikke noe deig sitter på. Da må pære- og safrankaken stå noen minutter til.

Server kaken godt avkjølt, kanskje med litt vispet krem til. Kaken kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *