Pærekake med safran

I pærekake med safran er det mye godt! Pærer, safran og hasselnøtter gjør denne kaken til en fryd for ganen – og øyet.

Pærekake med safran.
Pærekake med safran.

Slik lager du pærekake med safran

500 g pærer
150 g smør
1 dl hakkede hasselnøtter
2 egg
0,5 g safran
1 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og la det avkjøles. Ta frem en stor kakeform på rundt 25 cm i diameter og legg bakepapir grunn. Smør kanten og bakepapir.

Skrell og skjær pærene i båter uten kjernen.

Visp egg og sukker hvitt. Knus safranen sammen med litt sukker og ha det opp i eggedosisen. Bland hvetemel og bakepulver og rør det vekselsvis i deigen med smeltet smør og melk. Hell røren i formen og legg pærebåtene i et pent mønster på toppen.

Stek kaken på nederst i ovnen i ca 45 minutter, til den ha stivnet i midten og har løsnet fra kanten. Stikk en pinne i kaken for å være helt sikker.

Server kaken godt avkjølt, gjerne med litt krem. Kaken egner seg godt til å fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *