Pærer for svin – en kjempegod svinerett!

Pærer for svin smaker godt med ris til.
Pærer for svin smaker godt med ris til.

«Pærer for svin» er en av de rettene som smaker helt guddommelig, og som også går i en fei å lage. Du nærmest bare kaster noe sammen og inn i ovnen. Ikke noen steking på forhånd, pisking eller kutting, bare enkelt og velsmakende.

Jeg bruker en hermetikkboks med pærer. Ikke hell ut den søte saften, for sammen med litt hvitløkpulver og eplecidereddik, setter den nydelig smak på svinekjøttet.

Slik lager du Pærer for svin

Det er bare å ta pærene opp av boksen og legge dem i en ildfast form.
Det er bare å ta pærene opp av boksen og legge dem i en ildfast form.

For to personer:

2 svinekoteletter
1 boks halve pærer, behold saften
1/2 ts tørket ingefær
1/2 ts tørket kanel
1 ts hvitløkspulver
1/2 dl eplecidereddik

Salt og pepper etter smak

Sett ovnen på 200º. Legg pærehalvdeler på bunnen av en ildfast form, og dryss deretter tørket ingefær og kanel over.

I en liten bolle visper du pærejuicen sammen med eplecidereddik og hvitløkpulver. Krydre svinekotelettene med salt og pepper og legg dem på toppen av pærene i formen. Hell over pæresaften.

Plasser formen i ovnen og stek i 35 minutter, eller til svinet er gjennomkokt.

Pærer for svin lager du på tre kvarter.
Pærer for svin lager du på tre kvarter.

La maten stå i ti minutter før du serverer. Ris smaker godt til.

2 thoughts

  1. Da har Kjell og jeg prøvet pærer for svin! Morsomt, spennende og annerledes. Kjell er glad i «søtt» i middagen, som svisker, ananas m.m. Der er jeg mer tilbakeholden. Men dette viste seg å bli en skikkelig smaksbombe, som begge likte. Krydderne kombinert med pæresmaken ga sausen et perfekt sting, som passet godt til svinet. Ris ved siden av, og en god rødvin. Nam! Vi sparer på denne oppskriften 😊🍷 Prøv oppskrifter fra Monicas ukeblogg du også 😊😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *