Enkel plommekake

Plommekake er en deilig ting. Frukten er fantastisk søte og saftige, og gir nydelig saftighet i bakverk. Denne kaken er mild på smak og har et deilig, sprøtt lokk.

Plommekake med sprøtt lokk.
Plommekake med sprøttlokk

Ingredienser til plommekake:

4 egg
240 g sukker
1 dl nøytral olje
2 bokser med vaniljeyoghurt (ca 2,5 dl)
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
½ kilo plommer (eller mer), delt i to og stein
2 ss sukker

Slik gjør du:

Visp egg og sukker hvitt. Rør inn olje, yoghurt, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Hell i overkant av en 1/3 av røren i en godt smurt springform (24 cm) fôret med bakepapir. Legg plommene i røren. Dekk plommene med 1/3 av røren, så et nytt lag med plommer og for å avslutte med resten av deigen og strø over sukker.

Stek plommekaken nederst i ovnen i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt med en tynn kniv eller trepinne. Avkjøl i formen på rist.

Plommekake
Plommekake med sprøtt lokk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *