Prinsesse Alexandra av Hannover 20 år

20. juli fyller, prinsesse Alexandra av Hannover 20 år. Hennes foreldre, prinsesse Caroline av Monaco og prins Ernst August av Hannover, hadde giftet seg seks måneder tidligere, i januar, og som man da forstår, den 43 år gamle Caroline var allerede gravid.

Prinsesse Alexandra av Hannover.
Prinsesse Alexandra av Hannover

Alexandras fine familie

Den første kongen fra Hannover-slekten på den britiske tronen: George 1.
Den første kongen fra Hannover-slekten på den britiske tronen: George 1. Han var 54 år og kunne ikke et ord engelsk.

Kongehuset Hannover har en lang, dramatisk og storslagen historie. I 1714 døde den siste av Stuartene, dronning Anne av Storbritannia. Mange husker henne kanskje fra den Oscar-belønte filmen «The Favuorite», der hennes ulykkelig liv ble fortalt. Til tross for 17 svangerskap vokste ingen av Annes barn opp og Storbritannia nærmet seg en tronfølgerkrise. For å finne en arving, og dermed en ny monark, måtte de lete blant etterkommere etter den første Stuart-kongen fra 100 år tilbake. Britene kom frem til den 54 år gamle kongen av Hannover, som da var et viktig kongedømme i Tyskland. Helt frem til Victoria ble dronning i 1837, delte Storbritannia og Hannover samme monark, men noen kvinne på tronen ble umulig for hannoveranerne og landene skilte lag.

I 1866 ble Hannover annektert av Prøysen, og landets konge dro til Østerrike i eksil. Siden har kongefamilien bodd litt her og der, men hatt sitt hovedhjem i Østerrike og det er kanskje derfor prinsesse Alexandra ble født i Vöcklabruck i Østerrike. Hun ble døpt i den evangelisk-lutherske troen og fikk navnene: Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia, etter hver av sine gudmødre.

Barndom i Paris

Ernst August av Hannover, Caroline av Monaco, Alexandra av Hannover og Charlotte Casiraghi under nasjonaldagen 19. november 2008.
Ernst August av Hannover, Caroline av Monaco, Alexandra av Hannover og Charlotte Casiraghi under nasjonaldagen 19. november 2008 i Monaco. Det var siste gangen Ernst August var der.

Sammen med Carolines tre barn fra hennes ekteskap med Stefano Casiraghi og Ernst Augusts to sønner fra hans ekteskap, vokste Alexandra opp i et slott i Fontainebleau utenfor Paris. Ekteskapet mellom Caroline og Ernst August gikk ikke godt, og 2009 hadde Caroline flyttet tilbake til Monaco sammen med Alexandra. Vi får tro at hun har hatt kontakt med faren sin i denne tiden, men det er ikke kommet et eneste bilde av dem sammen siden moren og faren flyttet fra hverandre.

Skiftet religion

Jula 2009 fikk Alexandra et par skøyter i gave. Det ble begynnelsen på hennes kjæreste hobby. Allerede som 11-åring begynte hun å konkurrere og Alexandra representerte Monaco under den europeiske olympiske ungdomsfestivalen i Østerrike i 2015.

Prinsesse Alexandra er en ivrig kunstløper.
Prinsesse Alexandra er en ivrig kunstløper.

Gjennom sin far ble hun født med en plass i den britiske arverekken, som i 2011 var nr. 538. Men den plassen måtte Alexandra forlate da hun til sin fars store ergrelse i 2018 forlot den lutherske troen hun ble født i. Hun konverterte til katolisismen, religionen til hennes mor og Casiraghi-barna, som hun jo har vokst opp med. Britisk lov tillater ikke en katolsk monark og dermed sa Alexandra fra seg den absolutt usannsynlige muligheten til å bli dronning av Storbritannia. Utad virker ikke den monegaskiske fyrstefamilien spesielt religiøse, men troen betyr åpenbart mye for dem.

Prinsesse Alexandra 20 år

Roseballet i Monaco 2016 med den monegaskiske fyrstefamilien og Karl Lagerfelt helt til høyre.
Roseballet i Monaco 2016 med den monegaskiske fyrstefamilien og Karl Lagerfelt helt til høyre. Det var første gang Alexandra ankom sammen med familien.

I mars 2015 deltok Alexandra i Monacos Roseball for første gang i sitt liv. Det var imidlertid ikke før neste års ball at hun ankom dette store og viktige arrangementet sammen med fyrstefamilien, og dermed introdusert for offentligheten. Under middagen satt det en ung mann sammen med henne ved navnet Ben-Sylvester Strautmann. Det viste seg å være Alexandras kjæreste. Denne to meter høye mannen er ivrig basketballspiller, har tyske aner, som Alexandra, men oppvokst i Monaco.

Alexandra av Hannover sammen med sin kjæreste Ben-Sylvester Strautmann under Roseballet 2019.
Alexandra av Hannover sammen med sin kjæreste Ben-Sylvester Strautmann under Roseballet 2019.

Alexandra er en søt jente, men det må vel innrømmes at hun ikke har den samme aura av glamour rundt seg som sin mor og halvsøsken. Det spørs vel om hun i fremtiden vil få like mye oppmerksomhet som er blitt prinsesse Caroline og Charlotte Casiraghi til del, og det kan hun sikkert bare være glad for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *