Prinsesse Beatrice’ bryllup utsatt

26. september 2019 forlovet prinsesse Beatrice av York (31) seg med eiendomsmegleren Edoardo Mapelli Mozzi (34). Bryllupet skulle stå 29. mai, nå er det imidlertid blitt utsatt pga Koronaepidemien. Men, bryllup blir det!

Det var Sarah, hertuginne av York, som bekreftet dette i et intervju i med nettsiden Royal Central. Du kan lese intervjuet her.

Prinsesse Beatrice er forlovet med italienske Edoardo.
Prinsesse Beatrice er forlovet med italienske Edoardo. Paret har bare vært kjærester siden oktober i fjor, men har kjent hverandre i mange år.

Da forlovelsen var et faktum var de prinsesse Beatrice’ yngre søster Eugenie som postet gratulasjonene på Instagram: «Beabea – wow! Jeg er så glad for deg, min kjære storesøster og kjære Edo. Det har vært klart lenge, og dere er ment for hverandre», skrev hun. Selv hadde hun giftet seg knappe året tidligere.

Du kan lese om Eugenies bryllup her.

Deler verdier

Mozzi gjorde sin første offisielle opptreden med Beatrice i mars på National Portrait Gallery-gallaen, der de fikk selskap av Kate, hertuginnen av Cambridge. Siden den gang har paret vist seg sammen flere ganger. Mozzi, som har en sønn fra et tidligere forhold, er også venn av prinsesse Eugenie – og som inviterte ham til bryllupet sitt i oktober i fjor.

Beatrice og Edoardo sa i en uttalelse: «Vi er veldig glade for å kunne dele nyheten om at vi er forlovet. Vi er begge så glade for sammen å ta fatt på dette livseventyret og kan ikke vente med å bli gift. Vi deler så mange lignende interesser og verdier, og vi vet at dette vil være en stor styrke for oss i årene fremover, fulle av kjærlighet og lykke.»

Prinsesse Beatrice forlovet i Italia

Paret har kjent hverandre i flere år, antagelig fra de var barn. Blant annet deltok Beatrice i begravelsen til Edoardos stefar, Christopher Shale, i 2011. Og Edoardos familie skriver at de har kjent Beatrice i hele hennes liv. Men det var altså i begynnelsen av september, da paret var på ferie i Italia, at de forlovet seg. Så dette er et forhold som vokst seg til.

Prinsesse Beatrices forlovelsesring.
Prinsesse Beatrices forlovelsesring.

Edoardo er sønn av den tidligere olympiske skiløperen grev Alessandro Mapelli Mozzi og Nikki Shale. Moren er britisk, mens faren tok britiske statsborgerskap og deltok i vinterolympiske leker for Storbritannia. Som navnet tyder på har Edoardo sine aner i Italia, men han er født og oppvokst i London.

Edoardo er Beatrices første offentlige kjæreste siden det ble slutt med Dave Clark i 2016, etter at de hadde vært 10 år sammen. Clark giftet seg i fjor sommer.

Sarah, hertuginne av York med sine to døtre Eugenie og Beatrice.
Sarah, hertuginne av York med sine to døtre Eugenie og Beatrice.

Hva bringer fremtiden?

Beatrice har en leilighet i det gamle renessanseslott St. James’ Palace i London der også Edoardo har flyttet inn. Vanligvis har kongelige fått en leilighet i Kensington Palace når de har giftet seg, men etter omstruktureringen av kongefamilien har det ikke vært meningen York-prinsessene skulle representere, og derfor ikke trengte så mye plass. Men etter prins Andrews fall og Harry og Meghans exit, er det ikke umulig at Eugenie og Beatrice kommer til representere kongehuset

Paret skulle gifte seg 29. mai 2020. Eugenie fikk et nydelige bryllup med vielsen i St. Georges-kapellet i Windsor og mottagelse på Windsor slott, men det var uaktuelt for Beatrice. For etter skandalen med Andrew ville det være umulig med et offentlig bryllup. I stedet skulle vielsen stå i St. James Palace i London og dronning Elizabeth tilbød seg å holde mottagelsen på selveste Buckingham Palace. Men p g a den verdensomspennende pandemien er alt blitt utsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *