Prinsesse Beatrice forlovet

Prinsesse Beatrice av York (31) har forlovet seg med eiendomsmegleren Edoardo Mapelli Mozzi (34), kunngjorde Buckingham Palace 26. september.

Prinsesse Beatrice er forlovet med italienske Edoardo.
Prinsesse Beatrice er forlovet med italienske Edoardo. Paret har bare vært kjærester siden oktober i fjor, men har kjent hverandre i mange år.

Prinsesse Beatrices yngre søster Eugenie postet gratulasjonene sine på Instagram: «Beabea – wow! Jeg er så glad for deg min kjære storesøster og kjære Edo. Det har vært klart lenge, og dere er ment for hverandre».

Deler verdier

Mozzi gjorde sin første offisielle opptreden med Beatrice i mars på National Portrait Gallery-gallaen, der de fikk selskap av Kate, hertuginnen av Cambridge. Siden den gang har paret vist seg sammen flere ganger. Mozzi, som har en sønn fra et tidligere forhold, er også venn av prinsesse Eugenie – og som inviterte ham til bryllupet sitt i oktober i fjor.

Beatrice og Edoardo sa i en uttalelse: «Vi er veldig glade for å kunne dele nyheten om at vi er forlovet. Vi er begge så glade for sammen å ta fatt på dette livseventyret og kan ikke vente med å bli gift. Vi deler så mange lignende interesser og verdier, og vi vet at dette vil være en stor styrke for oss i årene fremover, fulle av kjærlighet og lykke.»

Prinsesse Beatrice forlovet i Italia

Paret antas å ha kjent hverandre i flere år, antagelig fra de var barn. Blant annet så deltok Beatrice i begravelsen til Edoardos stefar, Christopher Shale, som døde i 2011. Og Edoardos familie skriver at de har kjent Beatrice i hele hennes liv. Men det var altså i begynnelsen av september, da paret var på ferie i Italia, at de forlovet seg.

Prinsesse Beatrices forlovelsesring.
Prinsesse Beatrices forlovelsesring.

Edoardo er sønn av den tidligere olympiske skiløperen grev Alessandro Mapelli Mozzi og Nikki Shale. Moren er britisk, mens faren tok britiske statsborgerskap og deltok i vinterolympiske leker for Storbritannia. Som navnet tyder på har Edoardo sine aner i Italia, men han er født og oppvokst i London.

Edoardo er Beatrices første offentlige kjæreste siden det ble slutt med Dave Clark i 2016 etter at de hadde vært 10 år sammen. Clark giftet seg i fjor sommer.

Sarah, hertuginne av York med sine to døtre Eugenie og Beatrice.
Sarah, hertuginne av York med sine to døtre Eugenie og Beatrice.

Hva bringer fremtiden?

Beatrice har leilighet i det gamle renessanseslott St. James’ Palace i London der også Edoardo har flyttet inn. Vanligvis har kongelige fått en leilighet i Kensington Palace, men med omstruktureringen av kongefamilien kommer ikke Beatrice til å representere og trenger ikke så mange rom. Men hvor paret kommer til å bosette seg vet vi ikke enda.

Paret skal gifte seg i 2020 og det er overveiende sannsynlig at det blir i St. Georges kapellet som ligger ved Windsor Castle. Der giftet søsteren prinsesse Eugenie seg i fjor, og Harry og Meghan året før. Det er vel sannsynlig at det blir et sommerbryllup også. Det er enklere enn et vinterbryllup.

Nok en «ny» tiara?

For egen del er jeg svært spent på hvilken tiara som kommer til å pryde bruden Beatrice. Ved de to siste bryllupene har vi fått se smykker som ikke har vært sett på mange tiår. Og jeg vet det flere tiaraer i dronning Elizabeths smykkeskrin som ikke har sett dagens lys på mange, mange år.

Prinsesse Eugenies brudetiara.  

Hertuginne Meghans brudetiara

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *