Prinsesse Tatiana 40 år

25. august 2010, tre dager før sin 30 årsdag, giftet Tatiana seg med prins Nikolaos av Hellas og ble dermed prinsesse Tatiana. Men hun ble altså født som Tatiana Blatnik 28. august 1980 i Caracas, hovedstaden i Venezuela.

Faren het Ladislav Vladimir Blatnik, kom fra Jugoslavia, hennes tyskfødte mor heter Marie Blanche Bierlein. Tatianas foreldre var aldri gift. Hennes biologiske far døde da hun var seks år, og hun vokste opp med broren, moren og hennes nye mann i Sveits. Nå har hun altså bosatt seg i Hellas – en riktig internasjonal dame!

Prinsesse Tatiana av Hellas.

Tatiana gikk på internatskole i Sveits og studerte sosiologi på Georgetown i USA, der hun tok en grad. Før hun giftet seg, jobbet Tatiana for motedronningen Diane von Furstenberg som evnetsplanlegger og reklamekonsulent.

Ønsket velkommen

Det er liten tvil om at Tatiana minner mye om en eventyrprinsesse: langt, lyst hår, modellvakker med et strålende smil og en misunnelsesverdig figur. Med andre ord, hun er oppsiktsvekkende vakker, ikke minst når hun opptrer i full galla med lange kjole og glitrende diamanter. Men prinsessen er ingen pyntedukke. Da hun og Nikolaos giftet seg på øya å øya Spetses i 2010, en feiring som er blitt beskrevet som «Mamma Mia med fiffen», ba hun gjestene, som bestod av mange kongelige, om bytte de formelle antrekkene med kaftaner og sandaler. Det ble en glad og lystig fest.

Prinsesse Tatiana klar til gallamiddag til ære for kong Harald i 2017. Det kan se ut som kongsgården hun befinner seg. Tiaraen er den samme hun bar som brud. Du kan lese om den her.

-Jeg føler meg ikke som en prinsesse, sa hun like etter bryllupet. -Jeg føler ikke at jeg giftet meg med en prins.

Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos av Hellas.

-Det er et privilegium og en ære å være en del av familien, sier hun og forklarer prinsessetittelen har liten innvirkning på dagliglivet hennes. -Jeg lever et veldig enkelt liv her. Jeg jobber, jeg går til supermarkedet, jeg lager mat, jeg går tur med hunden min. Det greske folket har ønsket meg velkommen på samme måte som andre.

Lært seg gresk

Tatiana snakket ikke gresk da hun og Nikolaos ankom Hellas i 2013, som var et land hardt preget av finanskrisen. Arbeidsledighet var enorm og håpløsheten rådet. -Jeg husker da vi kjørte inn, det føltes som om alle reiste i motsatt retning,» sa hun til Vogue i 2016. I dag snakker Tatiana gresk, men ikke flytende forteller «min» korrespondent i Athen, Andreas Megos.

-Tatiana er ingen ukjent skikkelse i Hellas, forteller han da jeg spør om hun er kjent, og han legger til at hun er svært populær.

En grunn til hennes popularitet er nok at Tatiana har brukt mye tid på å hjelpe til i sitt nye land. Blant annet har hun vært aktiv i å dele ut gratis måltider under krisen. Tatiana har også utgitt kokeboken «A Taste of Greece» (En smak av Hellas), der inntektene gikk til et veldedig formål.

I 2016 ga Tatina ut kokeboken «A taste of Greec»

Prinsesse Tatiana populær i Hellas

I 1974 ble monarkiet formelt opphevet ved folkeavstemning Hellas. Da hadde Tatianas svigerfar kong Konstantin flyktet fra landet syv år tidligere etter et mislykket motkupp. Kongefamilien slo seg til å begynne med ned i Italia, der Nikolaos ble født i 1969, men etter folkeavstemningen bosatte Anne Marie, Konstantin og deres tre barn seg i London.

Du kan lese om kong Konstantin her.

Kong Konstantin med sin vakre svigerdatter.

Hele tiden snakket Konstantin om at han gjerne ville tilbake, gjerne som privat borger, men det ble ikke mulig før i 2013. Også Nikolaos, som aldri har bodd i Hellas, følte en tilknytning til landet, og han og Tatiana valgte å flytte til Hellas i 2003.

Nikolaos snakker språket flytende etter å ha gått på gresk skole i London. Tidligere har han jobbet i TV og bank, men tilbringer nå dagene som landskapsfotograf, og holder utstillinger, og har naturligvis mye støtte i Tatiana.

Nikolaos mellom kvinnene i sitt liv: dronning Anne Marie og prinsesse Tatiana – mor og kone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *