Prinsesse Theodora forlovet

Theodora kommer til å få et flott bryllup sommeren 2019.
Theodora kommer til å få et flott bryllup sommeren 2019.

Det tidligere kongeparet av Hellas, kong Konstantin 2. og dronning Anne Marie, annonserte 16. november at deres yngste datter, prinsesse Theodora, har forlovet seg med amerikanske Matthew Kumar.

Noen helt nøyaktig dag for når bryllupet skal feires er ikke bestemt enda. Theodora (35) har mange fine forbindelser som tante dronning Margrethe av Danmark og tante dronning Sofia av Spania. Hun har til og med selveste dronning Elizabeth som gudmor. Så å finne en dato som passer for alle disse prominente gjestene, blir nok litt av en utfordring.

Men hvor skal bryllupet stå?

Prinsesse Theodora og Matthew har vært kjærester siden 2016. Nå blir de ektepar.
Prinsesse Theodora og Matthew har vært kjærester siden 2016. Nå blir de ektepar.

Selv om paret nok kommer til å fortsette å bo i Los Angeles. Matthew Kumar (34) er advokat og finner neppe arbeid utenfor USA, blir nok kongsdatterens bryllup feiret i Europa. Spørsmålet er om det blir i London, der prinsessen er født og vokste opp, eller i Hellas der mor og far nå endelig får bo.

Prinsesse Theodoras oppvekst

Prinsesse Theodora og dronning Anne Marie
Prinsesse Theodora og dronning Anne Marie

Prinsesse Theodora av Hellas og Danmark, også kjent under sitt scenenavn Theodora Greece, ble født 9. juni 1983 på St Mary’s Hospital, London. Hun er den yngste datteren og det fjerde av de fem barna til den avsatte greske kong Konstantin 2. og dronning Anne Marie. Anne Marie er født prinsesse av Danmark og er dronning Margrethes yngste søster.

Prinsesse Theodora har gått på en kostskole for piker, Woldingham School i Sør-England. Da hun skulle studere dro thun til USA og studerte teatervitenskap ved det velrenommerte Brown University. Det var her hun begynte å bruke navnet Theodora Greece.

Til filmen

Prinsesse Theodora kledd for en rollefigur fra 40-tallet.
Prinsesse Theodora kledd for en rollefigur fra 40-tallet.

I april 2010 flyttet Theodora til Los Angeles i California for å gjøre alvor av skuespillerdrømmen. Hun fikk sin debut i 2011 i den langvarige såpeserien «Glamour», der hun spilte sekretær Alison Montgomery.  Den rollen holdt hun på til 2016 og har siden også medvirket i flere filmer. Hun har ikke hatt noen store roller og ingen av filmene har vært store suksesser, men Theodora har hatt jevnt med jobber og bare det er jo litt av en prestasjon i den bransjen.

Advokatfrue?

Theodora fylte 35 i sommer og må vel innse at skuespillerkarrièren nå trolig går mot sin slutt. Å få roller etter fylte 40 er vanskelig for selv veletablerte skuespillerinner, og Theodora vil trolig slite fremover.

Men nå har hun truffet mannen som er den rette for henne, og føler kanskje at tiden er inne for å konsentrere seg om å skaffe seg sin egen familie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *