Romkake fra Bermuda

Romkake fra Bermuda
Romkake fra Bermuda

Denne deilige tropiske kaken har en fremtredende smak av rom og et hint av vanilje og vil bli en suksess på ethvert kakebord. Kaken er stor, så den rekker til mange. Når det gjelder rommen, kan du naturligvis variere med mengden etter egen smak. Jeg liker mye og bruker enda litt til enn det som står i oppskriften.

Ingredienser til romkake

230 g mykt smør
370 g sukker
4 store egg
1 ts vaniljesukker (eller om du vil flotte deg: frøene fra en vaniljestang)
420 g hvetemel
1 ss (12 g) bakepulver
1/2 ts salt
1 ¾ dl helmelk
6 cl mørk rom, f.eks. Captain Morgan

Glasur

2 dl mørk rom
200 g melis.

Slik lager du romake

Sett ovnen på 180 grader og smør en form som er 26 cm i diameter (eller en randform som rommer 2 liter).

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert.

Bland alt det tørre (vaniljesukker, mel, bakepulver og salt) i en bolle og sikt det i smørblandingen vekselvis med melken. Begynn og slutt med melblandingen. Tilsett rommen og hell røren over i formen. Stek kaken i 45-50 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig.

Hvelv kaken ut av formen og over på en rist. Stikk små hull i kaken med en pinne og hell ¾ dl av rommen i hullene. La kaken avkjøles i 10-15 minutter før du hvelver den over på et fat. Stikk hull i oversiden av kaken også og hell over ¾ av rommen. Avkjøl.

Rør resten av rommen, ½ dl sammen med melis og bre glasuren utover romkaken.

Romkake fra Bermuda
Romkake fra Bermuda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *