Britisk brud 21: Lady Sarah Armstrong-Jones 1994

Daniel Chatto og lady Sarah Armstrong på veit ut av kirken etter vielsen.
Daniel Chatto og lady Sarah Armstrong på veit ut av kirken etter vielsen.

14. juli 1994 feiret lady Sarah Armstrong-Jones og Daniel Chatto bryllup. Selv om brudens bestemor var dronning, hennes tante dronning og hennes mor en prinsesse, fikk lady Sarah (f 1. mai 1964) og broren David, leve et nokså normalt liv, i alle fall sett med kongelige øyne. Riktignok hadde barna nanny og de gikk på kostskoler, men både Sarah og David var aldri kongelige med representasjonsplikter og de så mye til foreldrene sine.

Lord Snowdon og prinsesse Margareth med sine to barn David og Sarah i 1965.
Lord Snowdon og prinsesse Margareth med sine to barn David og Sarah i 1965.

Men alle visste naturligvis hvem de var og da foreldrenes skandaløse liv utspilte seg på midten av 70-tallet, var det ikke lett å være Sarah og David. Dronning Elizabeth, har alltid hatt stor omsorg for sine tantebarn, og de var mye hos henne da stormet som verst rundt prinsesse Margaret og lord Snowdons (Antony Armstrong-Jones)s skilsmisse i 1978.

Sarah står også sin fetter, prins Charles, svært nær og hun var «overbrudepike» da han og lady Diana Spencer giftet seg i 1981.

Lady Sarah Armstrong-Jones i brudepikekjolen fra 1981.
Lady Sarah Armstrong-Jones i brudepikekjolen fra 1981.

Skandalenes tid

I 1983 var Sarah i India sammen med faren sin. De besøkte et filmsett og der traff hun Daniel Chatto (f 1957), som hadde en liten rolle. Tilbake i London fortsatte de å treffe hverandre og forholdet utviklet seg. Sarah begynte å utdanne seg til maler, mens Daniel måtte innse at hans skuespillerkarriere ikke ledet noen steder hen og begynte å male han også.

14. juli 1994 feiret paret bryllup. Det var en vanskelig tid for det britiske kongehuset. Skittentøyvasken mellom Charles og Diana var på sitt mest intense. Måneden før bryllupet hadde Charles stått frem på TV og innrømmet utroskap med Camilla og Sarah og Daniels bryllupet var første gangen prinsen og prinsessen av Wales ble sett sammen. Pressen hadde naturligvis møtt opp i hopetall for å se dem, snarere enn brudeparet.

Sarah og Daniel valgte ikke noe kongelig kapell, men den vesle St. Stephen Walbrook kirken i London. Den tar bare 200 gjester, og det ble bare et lite utvalg av parets venner og familie som fikk overvære selve vielsen. Blant annet ble ingen barn invitert.

Diana, prinsessen av Wales sammen med sin svigerinne Sophie, grevinnen av Wessex.

Minner om Mette-Marit

Sarahs brudekjole var riktig stilig, og minner ikke så lite om den Mette-Marit Tjessem Høiby bar syv år senere. Mannen bak Sarahs brudekjole er den kjente designeren Jasper Conran. Den er sydd av hvit silkegeorgette som er drapert over korsettoverdelen og løper videre nedover skjørtet og slepet, og skaper et inntrykk av bølgende bevegelser. Inspirasjonen er hentet fra moten på 1500-tallet noe som er særlig tydelig på den rette utringningen.

Lady Sarah Armstrong-Jones' brudekjole er sydd i silke og designet av Jasper Conran.
Lady Sarah Armstrong-Jones’ brudekjole er sydd i silke og designet av Jasper Conran.

Sarahs slør var festet med det som heter Snowdon Floral Tiara, altså en blomstertiara. Den var en gave fra lord Snowdon (Antony Armstrong-Jones) til prinsesse Margaret da de giftet seg i 1960. Men den falt ikke helt i smak, i alle all bar Margaret den aldri offentlig.

Det offisielle brudebildet med parets familier.
Det offisielle brudebildet med parets familier.

Etter vielsen dro paret til dronningmorens residens Clarence House og holdt sin mottakelse der. Da valgte prins Charles å holde seg unna. Etterpå dro Sarah og Daniel på bryllupsreise til India, der de først hadde møttes. Paret har senere fått to sønner: Samuel David Benedict Chatto født i 1996 og Arthur Robert Nathaniel Chatto i 1999.

Forrige britiske brud: Serena Stanhope

Neste britiske brud: Sophie Rhys-Jones

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *