Min beste sjokoladekake – med marengs!

Sjokoladekake med marengs. Glasuren er fantastisk god og egner seg til is også.
Sjokoladekake med marengs. Glasuren er fantastisk god og egner seg til is også.

Sjokoladekake med marengs er definitivt en av mine favoritter. Den har alt jeg elsker: sjokolade, marengs, valnøtter og rom!  Den er imidlertid krevende å lage. Jeg må nemlig steke den i to omganger, så ofte er det slik at jeg har gått og lengtet etter smaken en stund, før jeg bare gir meg over og setter i gang og baker.

Første gang jeg smakte kaken, var i 18-årsdagen til Carine Mork. Vi gikk på gymnaset sammen, så dette må ha vært i 1984. Det var det beste jeg hadde smakt, og heldigvis fikk jeg oppskriften. Carine forteller at hun forsatt baker kaken til bursdagen sin og at den fortsatt slår godt an.

Slik lager du sjokoladekake med marengs

Sjokoladekake med marengs og valnøtter er en himmelsk opplevelse.
Sjokoladekake med marengs og valnøtter er en himmelsk opplevelse.

Kaken består to bunner, valnøtter, marengs og glasur. Jeg bruker å lage kakebunnene i to omganger.

Deig:
65 g smør
125 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
5 ss kremfløte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommene én etter én, og rør godt mellom hver gang. Sikt i mel og bakepulver og rør godt. Rør inn fløten til slutt.

Fyll:
100 g grovhakkede valnøtter

Marengs:
4 eggehviter
180 g sukker

Pisk hviter og sukker stivt.

Fordel deigen i to former (24 cm i diameter). Fordel nøttene på hver bunn og ha marengsen over. Bunnene stekes ved 150 grader i 50 minutter.

Marengsen i sjokoladekaken gjør den sprø og litt "vill".
Marengsen i sjokoladekaken gjør den sprø og litt «vill».

Fyll og glasur:
200 g sukker
75 g kakao
1 1/4 dl kremfløte
160 g smør
Rom/romessens

Bland alt unntatt rom i en kasserolle og la det koke forsiktig til sausen tykner. Avkjøl og ha i 2 ss rom eller noen dråper romessens. Ha 1/3 av glasuren på den ene bunnen. Legg den andre bunnen oppå og dekk kaken med resten av glasuren. Pynt og server.

Sjokoladeglasuren passer også godt til is.
Sjokoladeglasuren passer også godt til is.

Husk at sjokoladeglasur blir matt hvis den står i kjøleskapet.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *