Bjørgs sopptips: slik forveller du soppen

Bjørg Engdahl går ofte og gjerne i skogen for å se etter sopp. Hun har også gode tips og har laget videoene: Slik forveller du sopp, og Slik tørker du sopp.
Bjørg Engdahl vet hvordan du skal ta vare på soppen. Se hennes videoer: Slik forveller du soppen og Slik tørker du sopp.

Slik forveller du soppen!
Det er få ting som slår gleden av å finne sopp. Mye sopp. For noen ganger er det sånn at det bugner av matsopp på ett og samme sted og vi bare kan sette oss rett ned i matfatet og fylle kurvene. Andre ganger kan vi gå skog etter skog og oppleve at det nærmest er «svart hav» og langt mellom soppene. Men håpet er det siste som dør i et menneskes hjerte, og det tar ikke lang tid før vi prøver igjen.

Video: Slik forveller du soppen

Hva gjør vi så etter en sopptur med storfangst? Vi kan jo ikke spise all soppen på en gang! Den raskeste metoden er helt klart å forvelle og fryse ned soppen. Under ser du en video om hvordan dette kan gjøres på en rask og grei måte. Vil du heller tørke soppen, kan du se Bjørgs introduksjonsvideo her: Bjørgs sopptips: Slik tørker du soppen 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *