Spaghetti Danieli

For meg er det få ting som slår pasta, og når det er er fløte, egg, ost og skinke i sausen – må det jo bare smake godt. Oppskriften på Spaghetti Danieli er til fire, men med så mange gode og mettende ingredienser, er nok nok flere enn det.

Navnet, Danieli, har retten etter luksushotellet Danili i Venezia, der den ble laget for første gang og hvor den fortsatt står på menyen.

Jeg nyter en Spaghetti Danili.
Jeg nyter en Spaghetti Danili.

Slik lager du Spaghetti Danieli

400 g spagetti
200 g kokt, røkt (italiensk) skinke
100 g smør
2 eggeplommer
2,5 dl fløte
50 g revet parmesan
salt og pepper

Spaghetti Danieli klar til servering.
Spaghetti Danieli klar til servering.

Kok spagettien i rikelig saltet vann. Samtidig freses smøret opp skinken, som er skåret i fine strimler, has i. Sett ned varmen og la skinken steke godt i smøret.

Rør fløte, eggeplommer og parmesan sammen og krydre med salt og pepper. Hell vannet av spagettien. Ha spagettien i pannen med skinken og rør godt sammen. Hell over eggeblandingen over og bland raskt.

Servere Spaghetti Danieli med en gang med ekstra parmesan og nykvernet pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *