Sursøt laks er super sommermiddag

Kald sursøt laks med pepperrotkrem, nypoteter og erter.

Denne smakfulle, sursøte laksen får selskap av en deilig pepperrotkrem. Både fisk og saus serveres kaldt. Laksen lager du allerede dagen i forveien. Kokte nypoteter med masse dill og kokte sukkererter smaker svært godt til. Og vil du gjøre en festaften ut av dette, er ikke øl og dram feil.

 

 

 

 

Dette er middag til fire personer

Slik lager du sursøt laks

1 kg renskåret laks
150 g salt
1 rød løk
1 løk

Lake:
1 liter vann
4 dl hvitvinseddik
ca 500 g sukker (smak til, kanskje du vil ha laken søtere?)
1 løk i skiver
1 ss sennepsfrø
2 nellikspiker
5 laurbærblad
1 ss hel, sort pepper

Laksen skjæres i terninger, 2 x 2 cm, og blandes med saltet. La det ligge slik en times tid. Løkene skjæres i skiver og settes til side.

Kok opp ingrediensene til laken og la dette stå å trekke i en halv time så alle smaken for satt seg. Like før du legger i laksen gir du laken et oppkok. Legg laksen, sammen med alt saltet,  i den kokende laken. Gryten trekkes straks av platen og la laksen bli liggende der til det er kaldt. Tilsett løkene og la det hele stå i kjøleskap til dagen etter.

Pepperrotkrem til sursøt laks

3 dl rømme
3 ss finrevet pepperot
1 ss sukker
1 ss vineddik

Bland alt sammen og du får en nydelig, smaksrik krem til den sursøte laksen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *