
Foto: Bjørg Engdahl
Traktkantarellsuppe er kanskje ukjent for mange, men retten er en sann nytelse. Denne oppskriften har både roquefort og fløte blant ingrediensene.
Det er ikke så lett å finne traktkantarell i handelen. Er du heldig, finner du den hos enkelte grønnsakhandlere om høsten, men det beste er nok å komme seg ut i skogen og plukke selv. Sjekk ev. lokale sopp- og nyttevekstforeninger for forholdene der du bor.
Slikt lager du traktkantarellsuppe
3-4 porsjoner
Tillagningstid ca. 30 minutter
Ingredienser:
1 liter fersk, ferdigrenset traktkantarell (eller 3-4 dl forvellet og frossen traktkantarell eller 4 dl tørket som har svellet i vann)
6 ss smør
6 ss hvetemel
1 liter kjøttbuljong av terning
2 ss tomatpuré
2-3 ss roquefort eller annen blåmuggost
2 dl matfløte
1-2 ts sitronsaft
En god neve fersk persille
1-3 ts chilipasta eller finhakket chili (valgfritt, styrken bestemmer du selv)
Kok opp buljongen. Smelt smør i en kasserolle, tilsett hvetemel og lag jevning av buljongen. Rør godt og tilsett sopp og de andre ingrediensene. (Tørket sopp legges i vann et kvarters tid på forhånd. Sil av vannet etter oppsvelling)
La suppen småkoke under jevnlig omrøring. Jo lengre putring, jo bedre smak 😊
Tilsett tomatpuré, blåmuggost, sitronsaft, fløte og ev. chilipasta og kok opp. Rør inniblant så suppen ikke svir seg.
Smak til med pepper og ev. chili og spe med litt vann hvis suppen blir for tykk.
Pynt med persille og server med godt brød til.
God sopp-appetitt 😊