Tyske bryllup 2019

Tyske bryllup 2019. I Tyskland finnes det svært mange fyrstehus, flere hundre med stort og smått, så det er klart at det hvert år blir feiret noen brylluper der. Her er sommerens viktigste vielser:

Prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg

Michael og Alexandra på deres bryllupsdag.
Michael og Alexandra på deres bryllupsdag.

Alexandra (48) er eldste datter til danske prinsesse Benedikte og nylig avdøde prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Så hun er tysk prinsesse, selv om hun nok kjenner seg like mye dansk.

Alexandra har vært gift en gang tidligere. I 1998 feiret hun og grev Jefferson av Pfeil og Klein-Ellguth et praktfullt bryllup på Gråsten slott i Sør-Jylland. De ble skilt for to år siden og nå har Alexandra funnet seg en ny greve, danske Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille (54)

Bryllupet 18. mai var ikke annonsert på forhånd, så det var litt av en overraskelse da en nærradio avslørte hva som var i ferd med å skje i Svendborg i Danmark. Blant gjestene var Alexandras venninne prinsesse Märtha Louise og hennes kjæreste sjaman Durek.

Prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgeinstein-Berleburg giftet seg 18. mai 2019 med grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Blant gjestene var prinsesse Märtha Louise og hennes kjæreste Durek.
Prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgeinstein-Berleburg giftet seg 18. mai 2019 med grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Blant gjestene var prinsesse Märtha Louise og hennes kjæreste sjaman Durek.

Brudekjolen var et syn, den vakreste jeg sett på lenge. Den var designet av den danske moteskaperen Cecilie Bahnsen og var laget av sveitsisk coutureblonder på tyll og med et lite slep bak. Ermene var halvlange og utringningen tett. I håret hadde hun ikke slør, men en blomstertiara, som tilhører brudgommens familie. Greven har også vært gift tidligere og bruden hans bar smykket den gangen også.

Prins Casimir Sayn-Wittgenstein-Sayn

1 juni giftet prins Casimir (41) seg med den amerikanske modellen Alana Camille Bunte (29) i en overdådig seremoni på det gamle Schloss Sayn i Bendorf, Tyskland.

Prins Casimir Sayn-Wittgenstein-Sayn og hans amerikanske brud Alana.
Prins Casimir Sayn-Wittgenstein-Sayn og hans amerikanske brud Alana.

Bruden bar en enkel, langermet kjole som minnet Meghan Markles. Til den enkle kjolen bar hun en diamanttiara, blondeslør og perle- og diamantøredobber.

Ekteskapet er hennes første, mens prinsen har vært gift en gang før. I 2000 giftet han seg med dansk-tyske Corinna Larsen (55). Fem år senere ble de skilt og Corinna ble siden kjent som kong Juan Carlos’ elskerinne.

Fyrst Otto Castell-Rüdenhausen

15. juni feiret fyrst Otto zu Castell-Rüdenhausen og Sophia Mautner von Markhof sitt religiøse bryllup i Waldhausen i Østerrike 15. juni. De hadde giftet seg borgerlig året før.

Bruden bar en elfenbensfarget kjole av silke og som var pyntet med blonder. Blondesløret og diamanttiaraen er arvegods.

Prins Joachim-Albrecht av Prøysen

Det var meningen at at prins Joachim av Prøysen og grevinne Angelina zu Solms-Laubach skulle gifte seg i Berlin, men valgte i siste øyeblikk Pollensa på Majorca for den kirkelige vielsen 29. juni. De hadde allerede giftet seg borgerlig i 2018.

Prins Joachim er tippoldebarn av Tysklands siste keiser Wilhelm 2. Han jobber innen finans, mens bruden er interiørarkitekt.

Brudens bar en ermeløs blondekjole med v-utringning. Sløret var ikke festet en familietiara, men til noen gule roser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *